În caz de urgențe, localnicii vor putea fi puși la muncă de armată și poliție

Persoanele apte de muncă ce locuiesc în localități în care a fost declarată starea de asediu sau starea de urgenţă vor putea fi chemate de armată și poliție pentru a lucra în interes public, conform unui act normativ oficializat chiar ieri

Legea nr. 164/2019, document care prevede schimbarea unor aspecte ce țin de situațiile de criză, a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, măsurile conținute de acesta urmând să se aplice începând de joi. În esență, vorbim despre situațiile în care într-o anumită localitate sau regiune se instituie starea de asediu sau starea de urgenţă.

În aceste cazuri, armata și poliția vor putea chema persoanele apte de muncă ca să lucreze în interesul comunității. Totodată, rezerviștii din armată vor putea fi puși și ei la treabă.

“Instituțiile cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale pot concentra rezerviști pentru instruire și îndeplinirea unor misiuni sau pot chema persoane fizice apte de muncă pentru prestări de servicii în interes public”, scrie în lege.

În plus, atunci când se declară stare de asediu, autoritățile vor putea rechiziționa diverse bunuri. Adică să le ia de la populație pentru a le folosi în interesul public. Totuși, bunurile vor fi restituite sau se vor acorda despăgubiri.

 

Alte articole

5 Thoughts to “În caz de urgențe, localnicii vor putea fi puși la muncă de armată și poliție”

 1. Anonim

  Aha, deci cînd e „stare de asediu” statul îmi confiscă bunuri în interes public, iar cînd e stare de pace deputatul Verginel din Botoșani folosește în interes personal bunuri publice, ia elicopterul SMURD pînă la Bucale că l-a apucat cufureala. Și voteză legi cu prevederi de dictatură militară.

 2. Anonim

  Lege tampita!!! In cazul unui război nici nu apucam sa ne dam jos din pat!!!

 3. Anonim

  care armata, care politie(poate cea locala), profesionastii au fost pensionati, toti …….., decid acum cum vor fara orizont, fara strategii, dfoar pentru a-si asigura propriul loc caldut! persoanle apte de munca sunt in primul rind cei care au adoptat asemenea lege?

 4. Anonim

  care armata, care politie(poate cea locala), profesionistii au fost pensionati, toti …….., decid acum cum vor fara orizont, fara strategii, doar pentru a-si asigura propriul loc caldut! persoanele apte de munca sunt in primul rind cei care au adoptat asemenea lege?

 5. Vasi

  Ceausescu rade din mormânt ca au reactivat ăstia munca patriotica! !
  Și dacă nu ieșim ce faceți, ne împușcați,
  Scoateții pe aia de primesc ajutoare, pe angajatii primăriei, ai prefecturii, etcetera.

Leave a Comment