Politistii, in actiune de Zilele Zalaului!

Politistii, in actiune de Zilele Zalaului!

Un numar de 66 de politisti din cadrul Politiei Municipale vor patrula pe strazi, la acest sfarsit de saptamana, cu ocazia desfasurarii Zilelor Zalaului. Acestia vor asigura ordinea si linistea publica, intervenind la posibilele evenimente neplacute ce pot aparea la manifestarile cu public mare, de altfel, acestea reprezentand un bun prilej pentru infractori sa-si faca simtita prezenta printre petrecareti. Printr-un comunicat de presa remis de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, oamenii legii atrag atentia populatiei adresand cateva recomandari de care sa tina seama in aceste zile. Pentru a nu deveni victime ale infractorilor, adresam populatiei cateva recomandari de care sa tina seama in aceste zile. Si anume, nu va afisati ostentativ cu obiecte de valoare:

lanturi, inele, bratari si telefoane mobile. Cand cumparati produsele expuse la vanzare de vanzatorii ambulanti, nu lasati gentile sau borsetele deschise cu portmonee la vedere. Nu tineti toti banii intr-un singur loc si evitati sa-i puneti in buzunarele din spate ale pantalonilor. Cand observati ca sunteti urmariti, evitati sa va adapostiti in spatii inchise, strigati si cereti ajutorul persoanelor din jur, se arata in informatia de presa. Alaturi de politisti, vor fi la datorie si politistii locali si jandarmii.

Hot de fier prins la Simleu

Un tanar in varsta de 18 ani risca sa ajunga dupa gratii pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, dupa ce a fost prins ca a sustras mai multi stalpi de fier din gradina unei case din Simleu Silvaniei. Victima a fost cea care a sesizat politistii, la sfarsitul saptamanii trecute, ca a fost pradata de hoti. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, valoarea prejudiciului se ridica la aproximativ 1.500 de lei. Angajatii Politiei Orasului Simleu Silvaniei au fost sesizati de o femeie din oras despre faptul ca, in noaptea de 22 spre 23 iulie, din gradina aflata in spatele casei i-au disparut aproximativ 50 de popici metalici, de 3,5 m fiecare, in valoare de circa 1.500 de lei. In urma cercetarilor efectuate, politistii l-au identificat pe Laurian M., de 18 ani, pe care oamenii legii il suspecteaza de comiterea furtului, a declarat purtatorul de cuvant. Tanarul a reusit sa vanda prada la un centru de colectare a fierului vechi, politistii recuperand doar o parte din prejudiciu.

Batrane cercetate pentru contrabanda cu tigari

Doua femei din localitatea Mineu, in varsta de 61 si 65 de ani, s-au ales cu dosare de cercetare penala pentru comiterea infractiunii de contrabanda cu tigari, dupa ce politistii au gasit la locuintele acestora mai multe pachete de tigari fara acte. In baza autorizatiei emise de instanta competenta, politistii Politiei Oras Cehu Silvaniei au efectuat, miercuri, perchezitii domiciliare la locuintele acestora, respectiv Elena D., in varsta de 61 de ani, si Florica H., de 65 de ani, fiind gasite 6.980 tigarete din marcile: Clasic, Viceroy, Jin Ling. Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii.

Alte articole

Leave a Comment