Polițiștii din Șimleu au ieșit pe traseu. Amenzi de aproape 27.000 de lei aplicate celor certați cu legea

Polițiștii din Șimleu Sivaniei au desfășurat pe raza de competență, în perioada 12-15 septembrie a.c., o acțiune organizată prin structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Obiectivele acțiunii au fost creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii dar și desfăşurarea de acţiuni specifice punctuale pentru asigurarea climatului de siguranță civică, a ordinii și liniștii publice, a prevenirii și combaterii actelor de violență, a faptelor penale și contravenționale, dar și la regimul circulației rutiere (viteză, consum de alcool etc.).

În cadrul acțiunii au fost constatate două infracțiuni la regimul circulației rutiere (conducere sub influența băuturilor alcoolice) și au aplicat 113 sancțiuni contravenționale, din care 5 la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 94 la regimul circulației rutiere, două la OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, iar diferența au făcut obiectul altor acte normative. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 26.290 lei.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării și două premise de conducere. Unul dintre cazuri a fost constatat în ziua de 13 septembrie a.c. La  ora 23.20, polițiștii din cadrul  lucrătorii din cadrul Formațiunii de Poliție Rutieră au oprit pentru control un un autoturism care circula pe Drumul Județean 108 F, condus de un tânăr de 23 de ani, din Șimleu Silvaniei. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

 

 

Alte articole

Leave a Comment