Poliţiştii au intrat cu drujba in Mafia lemnului din Sălaj

Poliţiştii din Mureş efectuează 156 de percheziţii domiciliare în mai multe judeţe din ţară, inclusiv în Sălaj, la un grup bănuit de implicare în infracţiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat.
Suspecţii sunt bănuiţi ca ar fi emis avize de însoţire a lemnului tăiat, provocând un prejudiciu de peste un milion de euro.
Cercetările efectuate până acum au scos la iveală faptul că în perioada aprilie 2015-ianuarie 2016, mai mulţi administratori de societăţi şi alte persoane din judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Sălaj ar fi comercializat, prin intermediul unei firme mureşene, avize secundare de însoţire a materialului lemnos – documente cu regim special – pe care le-ar fi vândut către societăţi comerciale de profil, de pe raza a 24 judeţe.
Valoarea totală a masei lemnoase care face obiectul cercetărilor şi prejudiciul estimat a fi cauzat se ridică la 1 milion de euro.
Percheziţiile sunt efectuate de 430 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR şi cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.
Acţiunea beneficiază de suportul tehnic al Direcţiei Judeţene de Informaţii Mureş.

Alte articole

One Thought to “Poliţiştii au intrat cu drujba in Mafia lemnului din Sălaj”

  1. nae ledra

    Din cei 430 de politisti ai jud. Mures ,doar unul sa se informeze de jaful institutionalizat al padurilor Primariei Zalau !

Leave a Comment