Polen obținut în Sălaj, prezentat la un important târg internațional din Atena

Reprezentanții Grupului de Acțiune Locală GAL „Valea Someșului” participă în aceste zile la un important târg internațional din Atena, târg care include mai ales produse apicole.

Sălajul este prezent la târgul din Atena cu diferite sortimente de polen, produs apicol obținut de stuparii care fac parte din Grupul de Acțiune Locală „Valea Someșului”, entitate coordonată de Ionuț Remus Ilieș. Proiectul de promovare a produselor apicole sălăjene face parte dintr-un program comun de implementare a conceptului Green Leader – Produs local românesc, un proiect bazat pe colaborarea dintre GAL „Valea Someșului” și Grupul de Acțiune Locală „Colinele Prahovei”. Potrivit lui Ionuț Remus Ilieș, scopul proiectului este de promovare a produselor apicole și certificarea acestora, certificare menită să  adauge  plus valoare acestor produse. Cele două grupuri de acțiune locală au obținut finanțări pentru dezvoltarea fermelor apicole, iar ulterior s-au axat pe accesarea proiectelor care să promoveze lanțul scurt de aprovizionare, pe crearea unui brand pentru produsele apicole, pe standardizarea produselor, pe crearea „Bulinei“ care să certifice faptul că produsele apicole din cele două teritorii respectă standardele de calitate impuse.

One Thought to “Polen obținut în Sălaj, prezentat la un important târg internațional din Atena”

  1. […] Reprezentanții Grupului de Acțiune Locală GAL „Valea Someșului” participă în aceste zile la un important târg internațional din Atena, târg care include mai ales produse apicole. Sălajul este prezent la târgul din Atena cu diferite sortimente de polen, produs apicol obținut de stuparii care fac parte din Grupul de Acțiune Locală „Valea Someșului”, entitate coordonată de Ionuț Remus Ilieș. Proiectul de promovare a produselor apicole sălăjene face parte dintr-un program comun de implementare a conceptului Green Leader – Produs local românesc, un proiect bazat pe colaborarea dintre GAL „Valea Someșului”… Citeste mai mult […]

Leave a Comment