Ploaie cu bulbuci la Crasna

Ploile abundente căzute în perioada 16-18 octombrie, în judeţul Sălaj, au făcut ca în unele zone cantităţile de apă să depăşească 25 de litri/metru pătrat, respectiva anunţat vineri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, Cristian Crişan, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sălaj.
Potrivit afirmaţiilor sale, astfel de depăşiri au fost înregistrate la staţiile de la Şimleu Silvaniei, Stîrciu, Buciumi, Mesteacăn, Meseşeni, Zalnoc, Sărmăşag, Borla, Crasna, Almaşu şi Vîrşolţ.
În ceea ce priveşte cea mai mare cantitate de precipitaţii căzută în perioada amintită în Sălaj, aceasta a atins 49,3 litri/metru pătrat, la postul pluvial de la Crasna. Ca urmare a acestor ploi abundente, joi dimineaţa, pe râul Crasna, a fost atinsă cota de atenţie, ulterior nivelul fiind în scădere.
„În perioada 17-18 octombrie, cantităţile de precipitaţii căzute în judeţ au scăzut, fiind în medie de 8,5 litri/metru pătrat. În scădere a fost şi nivelul râurilor la toate staţiile, iar lacurile de acumulare de la Vîrşolţ şi Sălăţig sunt sub cota de apărare. În această perioadă nu am primit niciun raport operativ de la vreo primărie, de la comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, cu privire la eventualele pagube produse”, a precizat reprezentantul SGA Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment