Hoţia s-a mutat pe internet: Escrocii acţionează, mai nou, în numele Poliţiei

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj atrag atenţia tuturor utilizatorilor de internet că în ultima perioadă tot mai mulţi primesc pe calculator mesaje venite „din partea Poliţiei Române”, simultan cu blocarea calculatorului. Potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al IPJ Sălaj, deblocarea calculatorului este condiţionată de introducerea, într-un câmp pe monitor, a codului unei cartele valorice de tip „pay safe card”.

„Informăm cetăţenii că aceasta nu este o acţiune a Poliţiei Române şi mesajul respectiv nu vine din partea autorităţilor de aplicare a legii din România, ci este rezultatul infectării cu un virus, mai exact Trojan.Ransom.IcePol”, au precizat reprezentanţii IPJ Sălaj.
Astfel, ca modalitate de înlăturare a efectelor acestui virus, poliţiştii recomandă deconectarea calculatorului infectat de la internet şi repornirea acestuia. De pe un calculator neinfectat să fie descărcată aplicaţia de devirusare de la următorul link: www.bitdefender.com/VIRUS-1000659-en-Trojan-Ransom-IcePol.html, urmând apoi ca aplicaţia descărcată să fie instalată pe calculatorul virusat. De asemenea, poliţiştii subliniază că nu trebuie, sub nicio formă, să se cumpere cartele “pay safe” şi nu trebuie dat curs mesajului prin care se cere introducerea codului acestei cartele.

 

 

Alte articole

3 Thoughts to “Hoţia s-a mutat pe internet: Escrocii acţionează, mai nou, în numele Poliţiei”

 1. Anonim

  e vorba de PaySafe Card , dar autorea infara de checkinuri si poze de kkt pe facebook nu stie altceva cand e vorba de internet

  1. Anonim

   luzare, e comunicat de la politie, dar mintea ta ingusta e blocata

 2. Pentru 3:35

  Hopa… Flavia ai un admirator secret si frustrat care de ciuda ca nu-l bagi in seama face comentarii rautacioase.
  Bravo frustratule, bine ca ai tu vreme sa urmaresti activitatea Flaviei pe facebook in loc sa-ti vezi de pu….ca sau de pi…..ca ta. :)))
  Numai oamenii de cacat se afla sa comenteze aiurea la articole.

Leave a Comment