Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat slujba sfințirii apei la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău

Cu prilejul praznicului Botezului Domnului, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului,  a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău.

Potrivit unui comunicat al Episcopiei Sălajului, „Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi, între care s-au numărat și Preacucernicul Părinte paroh Claudiu-Traian Nechita – consilierul social-filantropic al Episcopiei Sălajului, Preacucernicul Părinte Mihai-Adrian Dobocan – consilierul cultural al Episcopiei Sălajului și Preacucernicul Părinte Arhid. Ionică Torcoş – secretarul eparhial al Episcopiei Sălajului. În continuare, potrivit rânduielii bisericești, a fost oficiată slujba sfințirii celei mari a apei, la care au participat numeroși credincioși, care, conform tradiției, au fost stropiți de către Preasfințitul Părinte Petroniu și preoții slujitori cu Aghiasmă Mare. De asemenea, tot în ziua praznicului Botezului Domnului a anului 2022, lăcașul de cult a primit și cel de-al doilea hram, luându-l ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Alexandru, patriarhul Constantinopolului.” În același comunicat se mai arată că Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău desfășoară pe parcursul întregului an numeroase acțiuni social-filantropice, cu precădere în perioada sărbătorilor mari ale creștinătății. Anul 2016 a fost unul important în istoria acestei parohii, întrucât, în data de 12 iunie, lăcașul de cult a fost târnosit de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și de Preasfințitul Părinte Petroniu, fiind așezate Sfinte Moaște în piciorul Sfintei Mese, care, mai apoi, a fost unsă cu Sfântul și Marele Mir, potrivit aceluiași comunicat.

Foto: Episcopia Sălajului

3 Thoughts to “Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat slujba sfințirii apei la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău”

  1. Dragul

    Eu nu as bea apa de pe mâinile lui asta :)))

  2. Anonim

    Cat a cerut gozerul pentru participare ?

  3. Anonim

    OF OAREE E ADEVĂRAT CĂ-I PRIETEN CU POMOHACI?

Leave a Comment