Peste opt milioane de euro au intrat în conturile fermierilor sălăjeni

8,4 milioane de euro reprezintă suma autorizată până la 1 noiembrie pentru fermierii sălăjeni care au depus cereri pentru Campania 2022. Banii reprezintă avansul pentru fermierii ale căror cereri au fost aprobate.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, de la startul Campaniei 2022 de plată în avans a autorizat la plată peste un miliard de euro, pentru un număr de 597.352 fermieri, reprezentând 75,60 la sută din fermierii eligibili pentru această plată. Plăţile pentru schemele finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă) și FEADR (Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală) se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,9490 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Peste opt milioane de euro au intrat în conturile fermierilor sălăjeni”

  1. […] 8,4 milioane de euro reprezintă suma autorizată până la 1 noiembrie pentru fermierii sălăjeni care au depus cereri pentru Campania 2022. Banii reprezintă avansul pentru fermierii ale căror cereri au fost aprobate. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, de la startul Campaniei 2022 de plată în avans a autorizat la plată peste un miliard de euro, pentru un număr de 597.352 fermieri, reprezentând 75,60 la sută din fermierii eligibili pentru această plată. Plăţile pentru schemele finanțate din FEGA (Fondul European… Citeste mai mult […]

Leave a Comment