Peste 6.000 de sălăjeni au fost amendați de polițiști în primele șase luni din acest an

Poliţiştii rutieri sălăjeni au depistat în trafic, în primul semestru al acestui an, 6.029 de șoferi care nu au respectat regimul legal de viteză.

În perioada 1 ianuarie-30 iunie a.c., poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier. În cadrul celor 373 de acţiuni desfăşurate, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 6.029 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, în perioada de referință, pe acest segment, oamenii legii au reținut, în vederea suspendării, 242 premise de conducere.

Neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi trafic este prima cauză generatoare de accidente rutiere. Din această cauză, în cele şase luni ale acestui an, pe raza județului Sălaj, s-au înregistrat 12 accidente de circulație grave, în urma cărora trei persoane și-au pierdut viața și 11 au fost rănite grav.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă principala cauză generatoare de accidente rutiere grave produse pe drumurile publice!

Totodată, depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei). Ca măsură complementară, dreptul de a conduce se suspendă pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Leave a Comment