Peste 260 de soferi: amendati pentru viteza excesiva

Peste 260 de soferi: amendati pentru viteza excesiva

Actiunile desfasurate de catre agentii de Politie Rutiera din judetul Salaj, pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere au dus la constatarea, in perioada 10-16 iulie, a cinci fapte de natura penala (trei pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana cu alcoolemie peste limita legala, unul pentru conducere autovehicul neinmatriculat si unul pentru conducere autovehicul cu numar de inmatriculare fals) si 712 fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 70.000 de lei. Ca de fiecare data, marea pondere a celor sanctionati o constituie conducatorii auto, care reprezinta, de fapt, si cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Nadia Serban, din cei 617 soferi amendati, 265 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, fiind depistati de aparatele radar mobile amplasate pe autoturismele din dotare ale Politiei Rutiere, cinci au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise, iar alti 46 de conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere. Dintre acestia din urma, patru au ramas fara permisul auto pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, 21 pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km/h si 21 pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens.

De asemenea, in aceeasi perioada, au fost sanctionate contraventional si 76 de persoane, care, in calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 17 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si doua persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. Totodata, politistii au retinut si zece certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat si patru accidente de circulatie grave soldate cu doi morti, doi raniti grav si un ranit usor, precum si trei accidente soldate cu ranirea usoara a patru persoane. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului, au fost inregistrate 90 de accidente grave soldate cu 11 morti si 100 de raniti grav. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 87 de accidente grave soldate cu 13 morti si 98 de raniti grav, situatia se prezinta astfel: mai mult cu trei accidente grave si doi raniti grav si mai putin cu doi morti.

Alte articole

Leave a Comment