Peste 250 de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipale au continuat acţiunile pentru siguranţa traficului şi menţinerea unei atitudini prudente în trafic. Peste 250 de sancţiuni au fost aplicate, fiind reţinute 15 permise de conducere.  Astfel, în perioada 20-26 august, poliţiştii au aplicat 252 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 42435 lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 251 au fost la regimul circulaţiei rutiere, iar una la Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente.

De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere, dintre care cinci pentru depăşire neregulamentară, trei pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, trei pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi câte unul pentru neprezentarea în termenul de 24 de ore la sediul poliţiei ca urmare  a producerii unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, neacordare de prioritate pietonilor, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi neacordare de prioritate vehiculelor.

În materie penală, a fost constatată o infracţiune de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

M. S.

Leave a Comment