Peste 20 de morţi şi aproape 200 de răniţi grav în accidentele din Sălaj

Sute de accidente, din care 166 grave, s-au produs pe şoselele Sălajului, în 2017, în urma cărora 23 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 177 au fost rănite grav, potrivit bilanţului pe anul trecut prezentat miercuri, 31 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă, de către şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Miron-Aurel Ştirb.

„În 2017, pe raza judeţului s-au produs cu 3 la sută mai multe accidente, numărul persoanelor decedate scăzând cu 4 la sută, iar al celor rănite grav crescând cu 4 procente”, a arătat oficialul Inspectoratului. Potrivit spuselor sale, în funcţie de cauzele producerii, pe primul loc se situează viteza neadaptată la condiţiile de drum, urmată de nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști şi de traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni sau deplasarea acestora pe partea carosabilă.
În perioada de referinţă, au fost constatate şi 36.108 contravenţii, îndeosebi pentru depăşirea limitei legale de viteză, abateri săvârşite de către pietoni, biciclişti, mopedişti și căruţaşi, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Pentru abateri contravenţionale grave, sancţionate de lege şi cu suspendarea dreptului de a conduce, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule, 1.684 permise de conducere (+4 la sută).

De asemenea, pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau fără poliţă de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, au fost retrase, până la remedierea cauzelor, 361 certificate de înmatriculare (+16 la sută).
În ceea ce priveşte situația apelurilor 112, în primul semestru, prin aplicaţie au fost primite 7.439 apeluri de la cetăţeni, cu o medie de 20 apeluri/zi, mai mult de jumătate dintre ele, în mediul rural. Şeful Poliţiei sălăjene a mai precizat că 30 la sută dintre apeluri nu s-au confirmat sau nu au constituit urgenţe, autorii lor fiind sancţionaţi contravenţional.

Alte articole

Leave a Comment