Pe drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă

Ninsoarea ce cade încă de la primele ore ale dimineţii nu a dat prea multe bătăi de cap drumarilor. Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Zalău, Mircea Crişan, ne-a dat asigurări că circulaţia se desfăşoară fără mai probleme pe toate drumurile naţionale ce traversează judeţul. “Pe Meseş a fost îngreunat puţin traficul, însă acolo intervenim în permanenţă cu cinci utilaje cu lame şi răspânditoare de material antiderapant. Am decis să punem preventim material antiderapant, pe tronsonul de drum dintre localităţile Ciumărna şi Zalău, în condiţiile în care se anunţă răcirea vremii”, a precizat Crişan.

Acesta recomandă şoferilor să nu pornească la drum decât dacă maşinile lor sunt echipate cu cauciucuri de iarnă. “Mulţi dintre cei care au întâmpinat probleme pe Meseş nu aveau autovehiculele echipate corespunzător pentru iarnă. Unii conducători de TIR cărora ninsoarea le-a dat bătăi de cap au recunoscut că patronii i-au obligat să schimbe cauciucurile de iarnă ca să nu le uzeze”.

Oficialii Consiliului Judeţean Sălaj susţin că nici drumurile judeţene nu sunt blocate, circulaţia făcându-se în condiţii de iarnă.

Alte articole

Leave a Comment