Patru sălăjeni au fost opriți în trafic, iar acum riscă pedeapsa cu închisoarea

Poliţiştii sălăjeni au depistat, în zilele sfârșitului de săptămână trecut, patru șoferi care conduceau pe drumurile sălăjene sub influența băuturilor alcoolice. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale iar cei în cauză riscă, dacă vor fi găsiți vinovați, pedeapsa cu închisoarea. 

În perioada 22-24 februarie a.c., polițiștii cu atribuții în domeniul siguranței rutiere au desfășurat activități, pe toate drumurile publice din judeţ, pentru descurajarea celor care intenționează să conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, dar și pentru tragerea la răspundere a celor care încalcă legea și pun în pericol siguranța traficului rutier.

În urma controalelor în trafic, polițiștii au depistat patru șoferi care, la testarea cu alcooltestul au înregistrat o valoare pozitivă.  

Primul șofer, un bărbat din Șimleu, a fost depistat, vineri, 22 februarie a.c., în jurul orei 15, de către polițiștii din Șimleu Silvaniei, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Comunal 106. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Două ore mai târziu, un bărbat din comuna Crasna, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Naţional 1H, între localităţile Pericei şi Vîrşolţ, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în şanţ. Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna l-au testat cu alcooltestul, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Fapte de acest gen au fost comise şi duminică, 24 februarie a.c. În jurul orei 12.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliție Rurală Zalău au oprit pentru control, pe Drumul Comunal 7, în localitatea Dioșod, un autoturism condus de un bărbat din Zalău. Şi de această dată, rezultatul a fost pozitiv, respectiv 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeaşi dată (24 februarie a.c.), în jurul orei 23.30, un bărbat, din Şimleu Silvaniei, a fost oprit pentru control de către poliţiştii din cadrul Formațiunii de Siguranță Publică, pe strada George Coşbuc, din localitate. Cel în cauză conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

 

 

 

 

Alte articole

One Thought to “Patru sălăjeni au fost opriți în trafic, iar acum riscă pedeapsa cu închisoarea”

  1. iar cei în cauză riscă

    ce frumos suna !! mai ca ii si sperie pe tori nebunii, inconstientii smecherii, etc care se suie bauti / drogati la volan

Leave a Comment