Patru persoane au fost reținute în urma scandalului din Jibou

Andreea Vilcovschi & Florin Negoiță

Patru jibouani au fost reţinuţi de poliţişti vineri, 20 mai, şi depuşi în arestul IPJ Sălaj sub aspectul comiterii infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, lovire şi alte violenţe, în urma scandalului petrecut în seara zilei de joi, 19 mai, între mai multe persoane, pe stada Stejarilor din Jibou.

Participanții la “luptele” de pe Stejarilor, C. G. de 27 ani, G.D. de 19 ani, T.K. de 26 ani şi D.B. de 29 ani, toţi din Jibou, au fost prezentaţi vineri seara Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou cu propunere de arestare preventivă. Bătăușii au făcut uz de bâte, topoare și pietre, iar în urma altercațiilor au rezultat victime ce au necesitat spitalizare. Faţă de suspecţi, procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora. Reamintim că poliţiştii au fost sesizaţi joi seara cu privire la faptul că mai multe persoane s-au luat la bătaie pe şi că există victime printre participanţii la scandal. Oamenii legii ajunși la fața locului au stabilit că, pe fodul consumului de alcool, opt persoane cu vârste cuprinse între 15 și 56 ani, toți din Jibou, au provocat scandal pe strada Stejarilor, şapte persoanefiind rănite, iar două dintre acestea au fost găsite de medici în stare de inconştienţă.
La faţa locului au ajuns patru ambulanţe, pentru a acorda primul ajutor. Toate cele şapte victime au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale și investigații.
După cum ne-a declarat Liviu Balint, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj, în momentul în care a ajuns prima ambulanţă, bătaia era în toi. În timp ce acorda primele îngirjiri celor două persoane inconştiente, asistenta de pe ambulanţă a fost lovită cu o piatră în cap, fiind la un pas de leşin. „Din fericire, acum asistenta este în regulă, însă urmează să fie supusă mai multor investigaţii medicale pentru a exclude orice risc”, a precizat Balint.
Nu au lipsit nici pagubele materiale astfel încât, în urma cercetărilor, s-a stabilit că au fost distrus,e prin spargere cu pietre, geamurile unui imobil situat în imediata apropiere a locului unde s-a produs scandalul public.

Alte articole

Leave a Comment