O echipă de sălăjeni a ajutat la stingerea incendiului de la Moftinu Mare

Marius Morar

După 18 zile de la izbucnirea incendiului la o sondă de gaze din localitatea sătmăreană, Moftinu Mare, focul a fost oprit, după ce a fost tăiat capul sondei, cu ajutorul unui exacavator cu ghilotină ce aparţine omului de afaceir din Zalău, Viorel Plosca. Firma acestuia se ocupă cu demolări şi dezafectări, iar o parte dintre utilajele companiei efectuau lucrări în municipiul Carei în momentul izbucnirii incendiului, ce s-a produs în noaptea de 17 spre 18 decembrie.
La scurt timp după izbucnirea incendiului, la faţa locului au ajuns pompieri din şase judeţe, inclusiv un echipaj al ISU “Porolissum” Sălaj, compus din 11 subofiţeri, cu un autocamion, o motopompă de mare capacitate, o motopompă şi o autospecială cu tun cu capacitate de 9.000 de litri. A fost amenajată zona pentru intervenţie, prin consolidarea platformei, astfel încât autospecialele să nu se împotmolească în momentul intervenţiei. În zonă a ajuns, în cursul zilei de miercuri, 27 decembrie, şi secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
Pompieri, autorităţi, specialişti canadieni şi diverşi experţi au fost convocaţi la faţa locului de societatea care deţine sonda.
“Am fost solicitat să intervin cu un utilaj la faţa locului, am discutat cu specialiştii canadieni, iar acum efectuăm toate procedurile necesare pentru a putea stinge incendiul. Firma mea dispune de un excavator cu ghilotină, cu care vom încerca să tăiem sonda. Am echipat excavatorul cu folie antifoc şi cu tablă de aluminiu, se fac măsurători în fiecare minut, iar în orele următoare vom încerca să intervenim pentru a scoate sonda”, ne-a explicat Viorel Plosca după nouă zile de la incendiu.
Focul a fost stins în cursul zilei de joi. „Situaţia rămâne în continuare delicată, pentru că, deşi a fost stins focul, urmează momente grele, captarea gazului, iar presiunea este foarte mare”, a afirmat joi omul de afaceri din Zalău.

One Thought to “O echipă de sălăjeni a ajutat la stingerea incendiului de la Moftinu Mare”

  1. Anonim

    Bai, specialistul lui pesteeee….

Leave a Comment