Noua autospecială BMW a intrat în dotarea polițiștilor sălăjeni

Vești „bune” pentru vitezomanii din Sălaj. În dotarea Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj au intrat două autospeciale BMW, mașinile fiind folosite deja în misiuni. Modelul dispune de un motor de doi litri, pe benzină, care produce aproape 200 de cai putere și poate atinge 230 de kilometri pe oră.

Zilele trecute, polițiștii sălăjeni au acționat pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, pentru combaterea conducerii cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum și de trafic și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Acțiunea polițiștilor sălăjeni a fost derulată în cadrul operațiunii ROADPOL „Speed Marathon”, organizată, la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române, precum și la nivelul tuturor statelor care sunt membre ale Rețelei Europene a Polițiilor Rutiere – ROADPOL, în cadrul căreia polițiștii rutieri au acționat cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea poliţiei sălăjene. În cadrul acțiunilor desfășurate în Sălaj, au fost angrenați polițiști de la Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, de la Biroul Rutier Zalău, dar și de la toate formațiunile de poliție rutieră de la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, care au acţionat cu toate aparatele radar şi cu noua autospecială BMW din dotare. În cele 24 de ore pe parcursul cărora s-a derulat acțiunea, au fost aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 46.490 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 18 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare. Din totalul sancțiunilor aplicate, 73 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, cinci pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate opt depășiri neregulamentare, trei pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare, iar 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

5 Thoughts to “Noua autospecială BMW a intrat în dotarea polițiștilor sălăjeni”

 1. […] Vești „bune” pentru vitezomanii din Sălaj. În dotarea Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj a intrat prima autospecială BMW, mașina fiind folosită deja în misiuni. Autospeciala dispune de un motor de doi litri, pe benzină, care produce aproape 200 de cai putere și poate atinge 230 de kilometri pe oră. Zilele trecute, polițiștii sălăjeni au acționat pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, pentru combaterea conducerii cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum și de trafic și pentru creșterea gradului de siguranță… Citeste mai mult […]

 2. Anonim

  Înseamnă că așa-zisul „doctor” Bode, dimpreună cu prietenul lui Iohănescu sînt fericiți!

  1. Paula

   Daaaa! Sa le stea fericirea in gât! Probabil ca acest autoturism nu o sa circule pe drumuri, avand in vedere starea acestora! O sa-l folosească doar la Ziua Poliției sau Ziua Porților Deschise ptr ca sa îl vadă copiii!

 3. Gabriel

  😂😂😂😂😂😂nici de ruga nici de fuga!!!! la 70.000 crapa inima in ea are lanturi de bicicleta!!!!

 4. Anonim

  Frectie la picior de lemn si cheltuiala inutila.Masinile astea-s pentru fitze.Doar in filme,urmaririle pe sosea se termina cu happy end.In realitate o astfel de urmarire se soldeaza intotdeauna cu victime colaterale si pagube inutile.Oricum la ce drumuri avem si VW-urile Polo 1.2 TSI fac fata la o atare treaba.La bani muuuult mai putini! Dar vorba cuiva de mai sus,a nost presedinte,poate ramane probabil toata viata pe Copacabana.Are cu ce…

Leave a Comment