După două zile de la urgia de duminică, mii de sălăjeni stau în continuare în întuneric

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sălaj a continuat, în cursul zilelor de luni și marți, seria intervențiilor pe raza municipiului Zalău și a localităților sălăjene afectate de  furtuna de duminică, reușind să readucă la normal activitatea în locuințele și gospodăriile oamenilor. Secțiile de pompieri din subordine au acționat cu toate efectivele, solicitările fiind, în continuare, multe și dificile. Astfel, secţia de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină, luni seara, la acoperişul afectat al unităţii sanitare (spital) şi pentru îndepărtarea unui copac prăbuşit în zona unităţii spitaliceşti; Garda Hida a fost solicitată să intervină pentru a ridica un arbore prăbuşit pe acoperişul unei case, în localitatea Trestia, şi a încă patru copaci prăbuşiţi pe un tronson de drum comunal. Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină cu autoscara la acoperişul parţial desprins al unui imobil situat pe strada Eroilor din oraşul Cehu Silvaniei, și la un operator economic (în apropiere de intrarea în localitatea Ciumărna, dinspre Zalău) unde acoperişul a fost desprins de pe imobil. Secţia de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină pentru a ridica un copac prăbuşit pe cladirea gării din Surduc.

Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină, cu autoscara, la acoperişul avariat al unui bloc situat pe strada Gheorghe Doja din municipiu. Mai multe elemente din acoperiş (ţigle) erau desprinse şi puneau în pericol viaţa locatarilor și a trecătorilor. Același Detașament a fost solicitat să intervină la un acoperiş de la un imobil situat pe strada Păcii din Zalău. Secţia Jibou a intervenit pentru a tăia un copac (nuc) înclinat, ce ameninţa să se prăbuşească pe o casă în localitatea Băbeni. Pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină pentru a tăia un copac înclinat care putea să se prăbuşească pe un imobil situat pe strada Kossuth din municipiu.

Secţia de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină la un acoperiş afectat al unui imobil situat pe strada 1 Mai din localitate. Pompierii jibouani au fost solicitaţi, de asemenea, luni seara, să intervină la un incendiu la un stâlp de electricitate situat pe strada Avram Iancu din Jibou.
În 61 de unităţi administrativ-teritoriale sunt înregistrate, în continuare, efecte ale fenomenelor meteo ce au afectat județul Sălaj în seara zilei de duminică, 17 seprembrie. Marți dimineața, situația în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică din localitățile afectate se prezenta astfel: 80 de posturi de transformare afectate, 5.000 de abonaţi fără energie electrică în gospodării, trei linii de medie tensiune parţial avariate.

Miercuri, 20 septembrie, la ora 8, ISU a comunicat situația în localitățile afectate: 

„La această oră situaţia localităţilor fără energie electrică se prezintă astfel: 13 localităţi afectate, 20 de posturi de transformare afectate, 1211 abonaţi, o linie de medie tensiune parţial alimentată, au fost afectaţi 22 de stâlpi de medie tensiune şi 49 de stâlpi de joasă tensiune”. Miercuri dimineața, 20 de echipaje ale ISU se aflau în teren.

2 Thoughts to “După două zile de la urgia de duminică, mii de sălăjeni stau în continuare în întuneric”

  1. Anonim

    In toată comuna Garbou nu este curent nici la aceasta ora. Revoltător, in satul Calacea spre exemplu furtuna a făcut prăpăd si încă nu a ajuns nimeni de la Electrica.

  2. Anonim

    Întotdeauna votați oamenii competenți, care dau dovadă de bună organizare competență si mai ales compasiune față de semeni=psd

Leave a Comment