Minor, cercetat penal pentru o distracție cu petarde

Un minor în vârstă de 16 ani este cercetat de oamenii legii pentru săvârșirea infracțiunii de ”operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”. Și asta după ce a aruncat cu petarde în fața unui bloc de locuințe din Șimleu. Adolescentul a fost identificat de jandarmi care s-au sesizat din oficiu cu privire la fapta minorului. Incidentul a avut loc la finalul săptămânii trecute pe strada Partizanilor din Șimleu Silvaniei, iar asupra au fost găsite 45 de articole pirotehnice. Jandarmii au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, conform Legii nr.126/1995, privind regimul materiilor explozive. Actele de sesizare au fost înaintate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor.
Pe această cale, jandarmii reamintesc că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an. Totodată, folosirea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice poate cauza răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri.

Alte articole

2 Thoughts to “Minor, cercetat penal pentru o distracție cu petarde”

  1. Anonim

    In satul Halmășd se dă cu petarde,dar nimeni nu ia nici o măsură

  2. hai sa gandim

    la tara mai aies,este la fel peste tot,iar daca intervine cineva este terorizat cu bubuituri si cuvinte obscene .NU-I VEDEM pecei indreptatiti sa vegheze la pastrarea ordinii si linistei publice,In satul CIUMARNA ,mai ales in centru la buticu primarului(direct raspunzator de pastrarea ordinii si linistii publice )toata noapte este bairam, mai ales facut de ”scolarii’din online(ziua dorm)

Leave a Comment