Ministrul Investițiilor Europene, Marcel Boloș: „Șimleu Silvaniei este un exemplu în atragerea fondurilor europene”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a efectuat astăzi o vizită de lucru în Șimleu Silvaniei. Boloș s-a întâlnit cu primarul Cristian Lazăr, dar a avut întrevederi și cu președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu. Una dintre concluziile vizitei a fost că Șimleu Silvaniei este un exemplu de oraș în demersurile de atragere a fondurilor europene.

În deschiderea întrevederilor, primarul orașului Șimleu Silvaniei, Cristian Lazăr, a declarat că fondurile europene reprezintă singura cale sigură spre o dezvoltare durabilă a localității, a infrastructurii, sistemului de sănătate și a rețelei educaționale locale. Cristian Lazăr a precizat că primăria are în prezent proiecte aflate în diferite stadii de execuție în valoare de 10 – 15 milioane de euro, toate vizând dezvoltarea orașului în cele mai importante direcții. În aceste condiții, a mai punctat primarul, principala direcție a administrației locale este continuarea demersurilor de atragere a banilor europeni și direcționarea lor acolo unde este nevoie. Și portofoliul de proiecte aflate în pregătire este tot mai mare, ținta clară fiind creșterea calității vieții în oraș. Investițiile în educație sunt esențiale, a fost de părere Lazăr, iar efectele îmbunătățirii sistemului educațional se vor vedea la nivelul societății. Un exemplu de investiție în sistemul infrastructurii educaționale este reabilitarea, modernizarea și dotarea Internatului ce aparține de Liceul Tehnologic „Ioan Ossian”. Lucrările la acest Internat sunt la final, iar elevii vor avea parte de cele mai bune condiții de cazare și pregătire.

Clădirea unui fost spital, transformată în bibliotecă

O altă investiție dată ca exemplu este un complex cu o valoare investițională de cinci milioane de euro, lucrările aflându-se în derulare. Complexul cuprinde un parc nou pentru șimleuani, o bibliotecă amenajată într-un imobil în care a funcționat vechiul spital, dar și un centru cultural local. Toate acestea sunt investiții certe. De asemenea, anul trecut a fost finalizată recepția lucrărilor la Grădinița nr.2 din oraș, iar nu peste mult timp urmează să fie finalizată investiția la Grădinița nr.3 din Șimleu Silvaniei. Desigur, investițiile continuă și în infrastructura locală, vizate fiind drumuri, trotuare, poduri, podețe, sisteme de canalizare și apă, tot ceea ce înseamnă infrastructura locală.

Infrastructură modernă

Prezent la întrevedere, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, a apreciat că fondurile europene au fost salvatoare pentru Sălaj, un județ care risca să rămână considerat sărac. Resursele financiare europene au permis dezvoltarea concretă a județului, a rețelei de drumuri, a sistemului educațional și nu numai, a punctat președintele CJS. Acesta a adăugat că instituția pe care o coordonează desfășoară pe toate șantierele activități care au făcut să crească investițiile în dezvoltare de la 24 – 25 de milioane la 180 de milioane sau chiar la mai mult. Dinu Iancu Sălăjanu a mai spus că toate aceste investiții sunt derulate cu ajutorul fondurilor europene și vor continua astfel încât sălăjenii să se bucure de una dintre cele mai bune infrastructuri de transport din țară, de un sistem de sănătate modern și eficient și de o rețea școlară la cele mai înalte standarde, totul din dorința de a putea spune că Sălajul dispune de condițiile de trai dintr-o țară civilizată și dezvoltată.

Șimleu Silvaniei, un oraș în plină dezvoltare

În finalul conferinței de presă, ministrul Marcel Boloș a declarat că Șimleu Silvaniei este un oraș care se dezvoltă cu pași repezi, cea mai bună dovadă în acest sens fiind volumul tot mai mare de investiții cu fonduri europene din localitate. Ministrul a adăugat că Șimleu Silvaniei este un oraș exemplu în atragerea de bani europeni, iar acest suflu nou pentru dezvoltare va face ca orașul să se dezvolte și mai mult, să atragă tot mai mulți tineri dornici să rămână la nivel local. „Șimleu Silvaniei este un exemplu în atragerea fondurilor europene”, a spus Boloș. La sfârșit, ministrul a dat asigurări că se fac pași concreți pentru eliminarea birocrației în procesul național de atragere a banilor europeni și de punere în aplicare a proiectelor investiționale derulate de administrațiile județene. De asemenea, aducerea plăților la zi este o altă prioritate, dar și continuarea procesului de atragere de noi posibilități de susținere financiară a investițiilor cu fonduri de la Uniunea Europeană. Întrevederea a fost urmată de o vizită în teren, ministrul analizând la fața locului stadiul celor mai importante investiții din Șimleu Silvaniei.

5 Thoughts to “Ministrul Investițiilor Europene, Marcel Boloș: „Șimleu Silvaniei este un exemplu în atragerea fondurilor europene””

 1. […] Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a efectuat astăzi o vizită de lucru în Șimleu Silvaniei. Boloș s-a întâlnit cu primarul Cristian Lazăr, dar a avut întrevederi și cu președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu. Una dintre concluziile vizitei a fost că Șimleu Silvaniei este un exemplu de oraș în demersurile de atragere a fondurilor europene. În deschiderea întrevederilor, primarul orașului Șimleu Silvaniei, Cristian Lazăr, a declarat că fondurile europene reprezintă singura cale sigură spre o dezvoltare durabilă a localității, a infrastructurii, sistemului de sănătate și a rețelei… Citeste mai mult […]

 2. Doru

  Cantaretul nu are niciun rol in toata afacerea. El este acolo ca asa vrea el, in schmb acest primar este energic, vrea sa faca ceva pentru acest frumos oras.

 3. Gina

  Umbla și ăsta hebereu prin tara pe banii nostrii!

 4. Carla

  Ăsta a venit sa bea, mănânce și sa-i cânte cântărețul !!! Nu vi clar?

 5. Anonim

  Musai o poză cu Dinu. Aplauze, aplauze, vă rog.

Leave a Comment