Sute de locuri de muncă sunt disponibile acum în Sălaj

În data de 7 iunie, potrivit unui comunicat transmis de Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, la nivel de județ sunt disponibile în prezent 239 locuri de muncă. La nivel național numărul acestora se ridică la 54.080 locuri de muncă, în timp ce pentru Spaţiul Economic European sunt disponibile pentru această săptămână 247 locuri de muncă vacante. Cei care doresc să muncească în afara țării pot alege în prezent între Norvegia (140 locuri de muncă), Austria (70), Germania (17), Olanda (11) sau Spania (9). Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă în Spaţiul Economic European pot consulta ofertele disponibile la această dată pe www.anofm.ro/EURES.

AJOFM Sălaj atrage însă atenția celor interesați că baza de date cu locurile de muncă vacante este una dinamică, aceasta actualizându-se în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării posturilor. Oferta completă și actualizată în timp real cu locurile de muncă vacante la nivel național poate fi accesată pe site-ul www.anofm.ro în secțiunea locuri de muncă vacante.

Întrebat cu privire la situația locurilor de muncă vacante existente la nivel de județ, Romeo Sârca – directorul adjunct al AJOFM Sălaj, a declarat pentru redacția noastră că „în prezent se înregistrează o criză a locurilor de muncă la nivel de județ, iar angajatorii abia așteaptă să-și găsească angajați, acum nu este momentul ca agenții economici să mai poată alege”. Pentru acei angajatori care nu-și găsesc totuși angajați potriviți pentru domeniul lor de activitate, soluția salvatoare o reprezintă „importul” de angajați din străinătate. Pentru angajatorii care sunt totuși hotărâți să facă acest pas, Romeo Sârca spune că potrivit legii în vigoare, pentru angajarea de imigranți este necesar ca AJOFM Sălaj să ofere angajatorilor o adeverință prin care se atestă faptul că pentru meseriile de care au nevoie aceștia nu-și pot acoperi forța de muncă cu persoanele înscrise în evidențele locale la acel moment. Cu această adeverință angajatorii vor merge mai departe în demersul lor de a aduce în compania pe care o conduc forță de muncă din afara țării. Directorul adjunct al AJOFM Sălaj ne-a mai declarat că instituția pe care o reprezintă emite lunar, în medie, 4-5 astfel de adeverințe.

One Thought to “Sute de locuri de muncă sunt disponibile acum în Sălaj”

  1. […] În data de 7 iunie, potrivit unui comunicat transmis de Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, la nivel de județ sunt disponibile în prezent 239 locuri de muncă. La nivel național numărul acestora se ridică la 54.080 locuri de muncă, în timp ce pentru Spaţiul Economic European sunt disponibile pentru această săptămână 247 locuri de muncă vacante. Cei care doresc să muncească în afara țării pot alege în prezent între Norvegia (140 locuri de muncă), Austria (70), Germania (17), Olanda (11) sau Spania (9). Persoanele interesate să… Citeste mai mult […]

Leave a Comment