”Mica Unire”, sărbătorită la Zalău. 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

Municipiul Zalău a fost gazda manifestărilor dedicate Unirii Principatelor Române din 1859. Sărbătoarea a fost marcată vineri- 24 ianuarie, printr-un ceremonial militar şi religios în centrul orașului.

După oficierea serviciului religios, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode a dat citire mesajului transmis, cu acest prilej, de premierul Ludovic Orban. Totodată, Lucian Bode a subliniat faptul că unul dintre dezideratele mandatului său la conducerea Ministerului amintit este unirea țării prin infrastructură.

Virgil Turcaș, prefectul județului Sălaj a luat cuvântul mai apoi, făcând referire la datoria actualei generații, de a continua eforturile celor care au înfăptuit unirea, prin participarea la consolidarea și modernizarea României, precum și la păstrarea valorilor și idealurilor.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea plutoanelor de militari, jandarmi şi pompieri, pe acordurile Fanfarei „Promenada”, a Casei Municipale de Cultură Zalău.

Manifestările dedicate Unirii Principatelor Române vor continua cu un spectacol muzical- coregrafic- „Hai să dăm mână cu mână”, care vă avea loc la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Activitățile au fost organizate de Instituția Prefectului Sălaj, Primăria Municipiului Zalău, Consiliul Județean Sălaj, Casa Municipală de Cultură Zalău și structurile județene ale Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne.

Leave a Comment