Metoda „premiului” face noi victime în Sălaj: Femeie din Năpradea, păgubită de aproape 3.000 de lei

La doar o zi după ce o femeie din Zalău a fost păgubită de 3.000 de lei prin metoda „accidentul”, o altă sălăjeancă a căzut în plasa escrocilor. De această dată este vorba de o femeie din comuna Năpradea, care a fost „uşurată” de aproximativ 2.750 de lei, după ce, chipurile, ar fi câştigat un premiu. Potrivit informaţiilor primite de la Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, joi, 11 iunie, în jurul orei 16 Viorica H., din comuna Năpradea, a fost contactată telefonic de două persoane necunoscute, care au anunţat-o că este câştigătoarea unui premiu în valoare de 10.000 de euro. Pentru a intra în posesia premiului, aceştia i-au spus să depună banii în două conturi separate. Femeia s-a deplasat la un oficiu poştal şi a depus suma de 1.750 de lei, după care, într-un cont bancar, a mai depus 1.100 lei. „Ulterior, partea vătămată a încercat să ia legătura cu apelanţii, însă aceştia nu au mai răspuns la telefon, motiv pentru care femeia a sesizat poliţia”, a declarat reprezentantul IPJ Sălaj.
Reamintim că în urmă cu două zile, mai exact, miercuri, o femeie din Zalău a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care i-a relatat faptul că fiul său a avut un accident rutier, iar pentru soluţionarea cazului, aceasta trebuie să trimită printr-un serviciu bancar suma de 14.000 lei. Imediat după primirea apelului, în jurul orei 16, zălăuanca s-a deplasat la un oficiu poştal şi a depus suma de 3.000 lei. Ulterior, femeia, Maria B., a încercat să ia legătura cu apelantul, însă acesta nu a mai răspuns la telefon, motiv pentru care femeia a sesizat poliţia.
Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, reprezentanţii IPJ Sălaj recomandă, din nou: „pentru a împiedica <<documentarea>> hoţilor despre familia dumneavoastră, vă recomandăm să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini”.
Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că au bani şi rude care nu se află în proximitatea lor, au subliniat poliţiştii sălăjeni.

Alte articole

One Thought to “Metoda „premiului” face noi victime în Sălaj: Femeie din Năpradea, păgubită de aproape 3.000 de lei”

  1. Dexter

    Are si prostia meritele ei. Maria din Zălau si Viorica din Napradea, locul 1 , ex equo. Pt acelasi nivel de prostie.

Leave a Comment