Meseșul, mai viu ca niciodată. Sportivi din România, Ungaria și Franța se întrec în orientare sportivă

Sportivi, pasionați de drumeție și iubitori de mișcare din România, Ungaria și Franța participă astăzi și mâine la o nouă ediție a competiției orientare în alergare ,,Cupa Pro-Silva”, eveniment organizat de Meseș de Clubul Sportiv Pro-Silva Orientare Zalău și coordonat de sălăjeanul Florin Dârjan.

Nu țin minte ca în ultimii ani să fi văzut atâția oameni care participă la un eveniment organizat pe Meseș, la doi pași de Zalău. Se întâmplă acum, azi și mâine, pe perioada desfășurării concursului de orientare prin alergare. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Direcţia pentru Sport și Tineret a Judeţului Sălaj, cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj. Traseele sunt unele deluroase, cu teren puternic frământat, în pădure de foioase, traversează zone cu stânci, inclusiv văi adânci.

Florin Dârjan este președintele clubului organizator și spune că orientarea sportivă are mai multe ramuri, concursul din Sălaj fiind destinat orientării prin alergare. Potrivit lui Florin Dârjan, orientarea sportivă le dezvoltă practicanților capacități de orientare în situații dificile și poate fi o lecție de folos inclusiv atunci când rămânem izolați în pădure sau pe munte. Participanții vor trebui să parcurgă traseele stabilite cu ajutorul hărții și a busolei.

La linia de start au fost prezenți peste o sută de participanți, tineri și vârstnici, cel mai în vârstă participant având 80 de ani. O doamnă cu vârsta de 79 de ani a venit din județul Cluj pentru a alerga pe Meseș. Sunt prezenți inclusiv sportivi din Franța, oameni surprinși de frumusețea locului și de distanța mică față de oraș. Ioan Tăutu este sălăjeanul care a coordonat decenii Clubul Sportiv Pro-Silva Orientare Zalău. L-am întâlnit înainte de startul competiției, este implicat în organizare. Energic, dornic să pună umărul la treabă, Ioan Tăutu mi-a spus că are 75 de ani și face zilnic mișcare. A pregătit generații de copii, a promovat orientarea sportivă și încă o mai face. Pionul principal al evenimentului este zălăuanul Florin Dârjan, militar de profesie, iubitor de natură, omul care promovează natura, muntele, drumețiile, organizează ieșiri în natură, competiții de orientare sau concursuri militare. Competiția se va încheia duminică.

One Thought to “Meseșul, mai viu ca niciodată. Sportivi din România, Ungaria și Franța se întrec în orientare sportivă”

  1. […] Sportivi, pasionați de drumeție și iubitori de mișcare din România, Ungaria și Franța participă astăzi și mâine la o nouă ediție a competiției orientare în alergare ,,Cupa Pro-Silva”, eveniment organizat de Meseș de Clubul Sportiv Pro-Silva Orientare Zalău și coordonat de sălăjeanul Florin Dârjan. Nu țin minte ca în ultimii ani să fi văzut atâția oameni care participă la un eveniment organizat pe Meseș, la doi pași de Zalău. Se întâmplă acum, azi și mâine, pe perioada desfășurării concursului de orientare prin alergare. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Direcţia… Citeste mai mult […]

Leave a Comment