Medicul Bogdan Juravle, coordonatorul unei intervenții chirurgicale la un curs academic al Universității de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”

În cadrul unui eveniment medical organizat la Cluj-Napoca de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, s-a desfășurat un curs de laparoscopie urologică avansată 3D, sub coordonarea profesorilor Nicolae Crișan și Ioan Coman. Spitalul Județean de Urgență Zalău a fost reprezentat de șeful Secției Urologie, medicul Bogdan Ioan Juravle, și de colegii săi, medicii Alexandra Alb, Vlad Hârdo și Tudor Hodor, care au fost invitați să participe la operațiile desfășurate în cadrul evenimentului academic. Cursul s-a adresat medicilor urologi care cunosc deja bazele laparoscopiei urologice, fiind prezentate avantajele laparoscopiei tridimensionale (3D, tehnica operatorie pas cu pas, dar și managementul cazurilor dificile și al complicațiilor intraoperatorii. În acest context, medicul Bogdan-Ioan Juravle a efectuat live o intervenție chirugicală de nefrectomie radicală laparoscopică 3D prin abord retroperitoneal, detaliind particularitățile tehnice ale acestei intervenții. Astfel de intervenții au loc și la Spitalul Județean de Urgență Zalău, care dispune de dotarea tehnică adecvată (turn de laparoscopie tridimensională) cu care se efectuează de rutină intervenții chirurgicale prin abord minim invaziv pentru patologia uro-oncologică: nefrectomie parțială sau radicală, suprarenalectomie, cistectomie radicală sau prostatectomie radicală.

3 Thoughts to “Medicul Bogdan Juravle, coordonatorul unei intervenții chirurgicale la un curs academic al Universității de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu””

  1. […] În cadrul unui eveniment medical organizat la Cluj-Napoca de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, s-a desfășurat un curs de laparoscopie urologică avansată 3D, sub coordonarea profesorilor Nicolae Crișan și Ioan Coman. Spitalul Județean de Urgență Zalău a fost reprezentat de șeful Secției Urologie, medicul Bogdan Ioan Juravle, și de colegii săi, medicii Alexandra Alb, Vlad Hârdo și Tudor Hodor, care au fost invitați să participe la operațiile desfășurate în cadrul evenimentului academic. Cursul s-a adresat medicilor urologi care cunosc deja bazele laparoscopiei urologice,  » Mai multe detalii […]

  2. Bălanean

    Medicul confirma renumele pe care și l-a creat!
    Semper sit in flores, domnul doctor!

  3. ISPAS LUCIAN

    În zilele care trăim să dai peste un asemenea medic si colaboratorii săi este o BINECUVÂNTARE A LUI DUMNEZEU.

Leave a Comment