Masca la control! Zeci de amenzi aplicate de polițiști

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, împreună cu jandarmi și polițiști locali au  intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2. Au fost verificate 117 societăți comerciale, precum şi 52 de mijloace de transport persoane, dintre care 47 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate 310 persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 8250 de lei. Totodată, au fost desfășurate și nouă acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost aplicate alte 25 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7250 de lei.

TelVerde pentru sesizarea cazurilor de încălcare a normelor de protecție sanitară

”Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri”, este mesajul transmis de reprezentanții Instituției Prefectului Sălaj.
Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19, Instituția Prefectului Sălaj solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!
La linia telefonică TelVerde 0800 800 165, cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Foto cu caracter informativ

Leave a Comment