Magistrații sălăjeni au întors dosarul medicului Ciobanca pe masa procurorilor

Procurorii sălăjeni vor fi nevoiți să continue cercetările, implicit urmărirea penală, în dosarul ce a fost deschis pe numele medicului Petru Ciobanca, acuzat de delapidare. Acordul de vinovăție încheiat între medic și procurori a fost respins, joi, 10 ianuarie, de magistrații Tribunalului Sălaj. Prin acest acord de recunoaștere, medicul ar fi putut beneficia de o pedeapsă redusă.  Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au sesizat instanţa cu două acorduri de recunoaştere a vinovăţiei încheiate cu administratorul societăţii SalvoSan Ciobanca SRL, Vasile Petru Ciobanca, şi soţia acestuia, Maria Ciobanca, pentru delapidare şi înşelăciune.
Acordul ce îl viza pe Petru Ciobanca a fost trimis la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut pe masa magistraţilor Tribunalului Sălaj, procurorii reţinând că în perioada 2009-2015, în mod repetat, în calitate de administrator de fapt al societăţii amintite, a ridicat suma de 2,9 milioane de lei din conturile şi casieria firmei, fără justificare, faptă ce ridică suspiciunea rezonabilă privind săvârşirea infracţiunii de delapidare. Zălăuanul şi-a recunoscut fapta şi a negociat cu procurorii o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
Totodată, din acest dosar a fost disjunsă o altă cauză, ce o vizează pe soţia lui Petru Ciobanca, Maria, pe care procurorii o acuză atât de delapidare, cât şi de înşelăciune. Şi ea a optat pentru încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, însă, dat fiind faptul că fapta nu are consecinţe foarte grave (paguba materială la delapidare este sub limita de 2 milioane de lei prevăzută de Codul Penal), sesizarea a fost făcută la Judecătoria Zalău. Între 2009 şi 2015, în mod repetat, inculpata a ridicat din conturile şi casieria firmei peste 1,6 milioane de lei. În cazul Mariei Ciobanca, ancheta a scos la iveală şi acte de înşelăciune. Astfel, susţin procurorii sălăjeni, în perioada 2013-2015, în mod repetat, în calitate de administrator al SC SalvoSan Ciobanca1 SRL, a indus în eroare Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj cu decontări nereale pe numele a 74 de pacienţi, în valoare de peste 72.000 de lei. Inculpata a negociat cu procurorii o pedeapsă de 1 an si 10 luni cu suspendare sub supraveghere. Latura civilă, privind recuperarea prejudiciului, face obiectul unui alt dosar.

 

 

Alte articole

6 Thoughts to “Magistrații sălăjeni au întors dosarul medicului Ciobanca pe masa procurorilor”

 1. Anonim

  Stau si ma.intreb, in umila mea existența si parere: pe acesti nesatui chiar nimic pe lumea asta nu îi satura? Mai au cativa ani de trait si aduna precum cârtițele, fara sa foloseasca macar 10% din ceea ce au si din ceea ce fura… Dumnezeu are grija de toti si ii rasplateste pe toti dupa cum merita. Sa nu fie surprinsi…

  1. law

   Probabil esti un bugetar caruia statul i-a marit salariul care nu se regaseste in competenta si harnicia ta!.SALVOSAN CIOBANCA este firma sotilor Ciobanca si vreo 300 de angajati mananca o paine buna din aceasta firma.Statul roman, hain si hraparet, nesatul si plin de hoti nu baga 1 leu in aceasta firma ci numai o mulge pe riscul, banii, munca acestor doi medici.NU CREZI CA AU FOST BANII LOR CEI PE CARE I-AU LUAT?Ai firmei lor!!!!

 2. Anonim

  @17:34. Măi ciobane, ți se pare că legea pe care sînt trimiși în judecată nu există?
  Sau că argumentul milei este admisibil în justiție? (că mănîncă 300 din firma celor doi bieți infractori)

  1. Anonim

   nu intelege, e greu…el crede ca i s a facut o nedreptate, delapidarea e asa, in mintea procurorilor doar…

 3. anonim

  ACEST OM ESTE DE AU R.FACE NUMAI FAPTE BUNE.AJUTA OAMENII CU APARATURA IN CARE A INVESTIT ATAT DE MULT NUMAI TREBUIE SA MEARGA LA CLUJ.DATORITA LUI ACOLO LUCREAZA MULT PERSONAL MEDICAL,ESTI SERVIT IMEDIAT SE OCUPA FOARTE MULT DE BOLNAVI. TOATA STIMA PENTRU ACEASTA FAMILIE MINUNATA D-ZEU SA-I AJUTE SA SCAPE DIN MOCIRLA ASTA CA OAMENI RAI SI DUSMANI SANT LA TOT PASUL.AR TREBUI SA AIBA IN VEDERE SI PROCURORII CA FARA ACEASTA FIRMA NU AM PUTEA SUPRAVIETUI.
  DOAMNE AJUTA-I PE ACESTI OAMENI MINUNATI !!!

 4. Anonim

  ACESTI OAMENI NU TREBUIE TRACASATI PRIN PROCESE DEOARECE ESTE FIRMA LOR SANT BANIILOR SI MUNCA LOR DATORITA LOR ACOLO MUNCESC 300 DE OAMENI SI LASECTIA DE INTERNARI VARSTNICI UNDE SE OCUPA FOARTE MULT DE BOLNAVI LA UN PRET MULT .CCCMIC DECAT LA ALTE ASEMENEA SECTII DIN ORAS SAU JUDET.CAND AI O PROBLEMA DE SANATATE FUGI LA CIOBANCA NU LA SPITALUL JUDETEAN CA ACOLO-I MAI GREU DE AJUNS.

Leave a Comment