Şeful UNPR Sălaj, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Liviu Balint, preşedintele organizaţiei Sălaj a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj pentru evaziune fiscală. Procesul a debutat miercuri, la Judecătoria Zalău, cu o amânare, inculpatul solicitând un nou termen în vederea angajării unui avocat ales şi pentru recuperarea prejudiciului.
Potrivit informaţiilor furnizate de către Pompilia Stana, purtătorul de cuvânt al Parchetului, inculpatul este acuzat că în perioada iunie 2006-decembrie 2007, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a reţinut şi nu a vărsat în termenul de 30 de zile obligaţiile cu reţinere la sursă aferente.
În acest fel, Balint ar fi prejudiciat bugetului statului cu aproape 13.000 de lei, sumă din care s-au recuperat până acum 7.600 de lei.
În cazul în care prejudiciul va fi recuperat integral, inculpatul ar putea beneficia de o cauză de nepedepsire şi să se aleagă doar cu o sancţiune administrativă.
Potrivit Legii 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă, reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă”.
Contactat pentru a comenta acuzaţiile ce i se aduc, Liviu Balint a refuzat să facă orice declaraţie.
Liviu Balint este preşedintele UNPR Sălaj şi a candidat în 2012 la şefia Consiliului Judeţean Sălaj, obţinând 1.367 de voturi, adică 1,17 la sută din sufragii.

Marius Şandru, acuzat de o evaziune de peste 700.000 de lei
Şeful progresiştilor sălăjeni nu este singurul om politic din judeţ adus în faţa instanţei sub acuzaţia de evaziune fiscală. Consilierul judeţean Marius Şandru, primvicepreşedintele PP-DD Sălaj, este şi el judecat pentru aceeaşi infracţiune, în cazul său, prejudiciul fiind estimat la peste 700.000 de lei.
Potrivit rechizitoriuului, în intervalui ianuarie 2005-martie 2009, Şandru, în calitate de asociat şi administrator al SC Axel Grup SRL, a omis să înregistreze în contabilitate veniturile realizate, prejudiciind bugetul statului cu peste 285.000 de lei. De asemenea, pe parcursul anilor 2006 şi 2007, în calitate de director general al SC Consgrup AMG Consulting SRL, a înregistrat cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale. Prejudiciul realizat astfel se ridică la 415.000 de lei, se mai arată în rechizitoriu.

Alte articole

13 Thoughts to “Şeful UNPR Sălaj, trimis în judecată pentru evaziune fiscală”

 1. Anonim

  Como, Șandru și Buboi
  Intră și ei în război
  Se luptă cu cântăreți
  Tibi și alți zâmbăreți
  Haide Como, hai Buboi,
  Și cu Șandru lângă voi
  Galeria e cu noi
  Toți o apă și-un… gunoi.

 2. Anonim

  acest articol ar trebui comentat pentru persoana lui potrovitoicu si raducu

 3. Vezi ce patesti

  daca nu platesti taxa pe lubenita?!

 4. In rand cu lumea buna...

  Asta-i infractiune economica (intelectuala), de o comit d-alde marii bogatasi ai tarii, asa ca, pentru unul ca Bostanu-Sef, o urmarire penala de genul asta e aproape motiv de mandrie…

 5. Anonim

  Fiscule asteapta ca la citi ii dator nu-stiu cind ti-o veni rindul,pina si rabla cu care face taxi o data pe zi e inmariculata la bulgari iar apartamentul lui bietu socrus-o scos la vinzare de banca cred ca stiti datoita cui( lez majeste – lebenitarul )

 6. Anonim

  Angajatii ambulantei Salaj spera ca pina la alegeri Como sa fie in PUSCARIE

 7. Anonim

  JIBOUANI DRAGI NU LASATI CA UN GUNOI DE OM CA BALINT LIVIU SA NE FIE PRIMAR

 8. Anonim

  mare porc si como asta

 9. Anonim

  como „Balint Liviu ” un om fara caracter fara bun simpt fara omenie ,,,,,,,,,o cioarsa

 10. Un MIZERABIL,,,,,,,,,,,,,,,,

 11. io stiam ca asta ii in PUSCARIE5

 12. Asta ii un Vanghelie de salaj.

 13. Como cu nevasta sa sint 2 milogi ei tot au fost numiti politic nu au avut curajul sa dea concurs pe post ,mi-e sirba de ei.

Leave a Comment