Lista solicitantilor de dispozitive medicale se subtiaza

Institutia Prefectului Judetului Salaj a gazduit, ieri, intalnirea lunara a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice, punctul principal al ordinii de zi fiind o informare a Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Salaj cu privire la demersurile facute pentru suplimentarea fondurilor necesare pentru medicamentele compensate si gratuite.

Potrivit datelor prezentate de catre presedintele CJAS Salaj, Claudiu Barsan, institutia mentionata a avut aprobat, pentru anul in curs, pentru medicamente compensate si gratuite, un buget total de 35.294.000 de lei. In urma demersurilor facute la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, bugetul a fost suplimentat, ajungand, dupa alocarea din luna noiembrie, la suma totala de 44.136.000 lei.

In ceea ce priveste ultima luna a anului, Cladiu Barsan a precizat ca institutia pe care o reprezinta va putea angaja cheltuieli la nivelul mediei consumului lunar din 2011, respectiv de aproximativ 3,8 milioane de lei, bani ce vor fi inclusi in bugetul anului 2012.

Un alt subiect discutat in cadrul intalnirii de marti a fost cel al platilor CJAS Salaj catre farmacii. Presedintele Casei a aratat ca pana in prezent s-a reusit achitarea datoriilor catre farmacii pana la nivelul anului 2010 si ca exista promisiuni ca in perioada imediat urmatoare vor exista alocari suplimentare pentru plata datoriilor, pana la nivelul lunii mai 2011.

O alta imbunatatire se constata, potrivit susei citate, in ceea ce priveste solicitantii de dispozitive medicale, unde lista de asteptare, ce ajunsese la 500 de persoane, s-a redus la 40-50 de persoane, fiind onorate toate cererile din anul 2010.

Alte articole

Leave a Comment