Bugetul local al Zalaului a fost rectificat

Bugetul local al Zalaului a fost rectificatConsilierii locali municipali au aprobat, in sedinta ordinara de luni, rectificarea bugetului local pe anul in curs. Astfel, Directia Generala a Finantelor Publice (DGAFP) a anuntat administratia locala zalauana, la inceputul lunii noiembrie, ca municipiul a primit suplimentar suma de 1,65 milioane de lei pentru cheltuieli de personal in invatamant aferente lunii octombrie. Deoarece unitatile de invatamant sunt programate in Trezorerie pentru plata salariilor incepand cu data de 4 a lunii, municipalitatea a majorat la data respectiva bugetul de venituri atat la partea de venituri, cat si la cheltuieli, prin dispozitia primarului, a fost necesara o hotarare de Consiliu Local ca totul sa fie legal.

DGAFP a anuntat municipalitatea ca, pentru trimestrul IV din an, bugetul din taxa pe valoare adaugata pentru finantarea chetuielilor descentralizate a fost majorat cu 3,7 milioane de lei, din care 2,9 milioane de lei reprezinta salariile dascalilor pentru luna noiembrie, iar diferenta inseamna necesarul pana la finalul anului (inclusiv plati catre asistentii persoanelor cu handicap si indemnizatii ale acestora din urma, n.r.).

De asemenea, la partea de venituri, bugetul a fost majorat cu 523.000 de lei, din care 223.000 de lei au fost repartizati pentru cheltuieli de personal, iar diferenta pentru cheltuieli materiale. De asemenea, bugetul pentru Bazele sportive, la capitolul cheltuieli de personal, a fost majorat cu 21.000 de lei, iar pentru cheltuielile de personal la Serviciul de Evidenta a Personal au fost alocati suplimentar 14.000 de lei.

In total, pentru asigurarea platii drepturilor salariale aferente lunii noiembrie, care se achita in decembrie, bugetul a fost rectificat cu 223.000 de lei.

Consilierii au modificat si lista de investitii cu suma de 329.480 de lei, din care 165.600 de lei au fost necesari pentru a completa investitiile pentru modernizarea Colegiului

Alte articole

Leave a Comment