Liceanul care a comandat cannabis din Canada a fost trimis în judecată

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj au finalizat cercetările în dosarul liceanului de 17 ani care a importat din Canada 53,2 grame de canabis pentru a se distra cu prietenii.

Adolescentul, elev la un liceu de prestigiu din municipiul Zalău, a fost trimis în judecată de către procurori pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri. El a fost plasat, vineri, 20 mai, sub control judiciar, după ce a stat 30 de zile în arest la domiciliu.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să se prezinte la organul de urmarire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă ori de cate ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura cu privire la schimbarea locuintei şi să se prezinte la Serviciul de Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Sălaj când este chemat. În plus, liceanul nu are voie să nu parasească România, decât cu încuviinţarea instanţei . În caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu cea a arestării preventive sau a arestului la domiciliu.
Soluţia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.
Reamintim că inculpatul în vârstă de 17 ani a fost surprins în flagrant de organele judiciare în momentul ridicării unui colet cu cannabis.
Potrivit anchetatorilor, în 20 martie, el a comandat de pe un site canadian, 53,2 grame de canabis, având în plan să consume drogurile împreună cu prietenii săi. Marfa a ajuns la destinaţie în 26 aprilie, însă lucrătorili oficiului poştal responsabili cu verificarea pachetelor sosite din afara spaţiului intracomunitar au devenit suspicioşi în timpul controlului. Ca urmare, au sesizat poliţia, tânărul fiind surprins în flagrant în momentul în care şi-a ridicat coletul.
Cercetările au scos la iveală că elevul de liceu nu se afla la prima achiziţie de droguri de risc. Astfel, se arată în rechizitoriul întocmit de către procurori, în perioada septembrie 2015-februarie 2016, inculpatul a achiziţionat, în patru rânduri, peste 80 de grame de canabis, atât pentru consumul propriu, cât şi pentru a le oferi prietenilor săi. “În cursul lunii septembrie 2015, a achiziţionat un gram de canabis, în octombrie, 14,40 grame, în decembrie, 28 de grame, iar în cursul lunii februarie 2016, 40 de grame, canabis deţinut pentru consum propriu, din care a oferit cu titlu gratuit şi altor persoane”, au arătat procurorii DIICOT Sălaj.
De asemenea, susţine sursa citată, în ianuarie 2016, a achiziţionat dintr-un club din municipiul Cluj-Napoca o pastilă de ecstasy, conţinând MDMA (3,4 Methylenedioxymethamphetamine).
Dosarul său se află în fază de cameră preliminară, la Tribunalul Sălaj.

Alte articole

One Thought to “Liceanul care a comandat cannabis din Canada a fost trimis în judecată”

  1. para

    Cata pierdere de timp, cate resurse irosite aiurea din cauza unor legi idioate care le permit sa darame viata oricarui tanar care de fapt n-a gresit cu nimic , n-a facut rau nimanui.

Leave a Comment