Lia Stanca, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală de peste 4 milioane de lei

Femeia de afaceri din Sălaj Elena Veronica Stanca („Lia”), a fost trimisă în judecată, în primele zile ale acestui an, de procurorii sălăjeni, pentru infracțiunea de evaziune fiscală în formă continuată, după cum se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Elena Veronica Stanca, în calitate de reprezentant legal a patru societăți comerciale, în perioada 2011-2013, a emis către alte trei societăți comerciale administrate tot de ea, 41 facturi în avans nestornate, care nu reflectau operațiuni comerciale reale și care au fost înregistrate în contabilitatea acestor societăți cu scopul sustragerii de la plata  obligațiilor fiscale și cu consecința cauzării unui prejudiciu de 4.163.667 de lei, rămas nerecuperat. După emiterea facturilor fiscale fictive, inculpata a solicitat intrarea în insolvență a celor patru societăți comerciale. Procurorii au întocmit actul final în acest dosar, respectiv rechizitoriu, dosarul fiind înaintat Tribunalului Sălaj. Totodată, au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor inculpatei, până la concurența sumei reprezentând prejudiciul. Lia Stanca este cunoscută mai ales pentru investițiile făcute în stațiunea Băile Boghiș, investiții făcute împreună cu fostul ministru în Guvernul PDL, Elena Udrea.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj face precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale  reprezintă o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

6 Thoughts to “Lia Stanca, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală de peste 4 milioane de lei”

 1. Anonim

  Multumim pt informatii si acuratete. Era si timpul sa raspunda pt fapte…

 2. Anonim

  Cristescu ii devina

  1. `12`1234560780-+-\

   ] A

 3. Anonim

  poate ca cei de la procuratura/politia economica, verifica si controlale fiscale „aranjate” de dl. Butirii, Directorul General de la Adminstratia Fiscala Salaj !!
  cei de la finante tot timpul au „spalat” pacatel;e acesteti femei si a asociatilor ei !!
  toate acele ramburari de TVA si modul deficitar in care au fost stabilite si inscrise datoriile, creantele firmelor lui Stanca la masa credala !!! cum au fost acceptate documente „aranjate, masluite, false” la dosarele fiscale
  cine au fost inspectorii de la Control Fiscal si Antifrauda din cadrul finantelor care au efectuat controlale la aceste firme in ultimi 10-15 ani !! si sa vedeti minuni ce au fost trecute in acele procese verbal de control !!
  si asta pana nu dispar si distruse aceste procese verbale incheiate de cei de la inspectia fiscal, control fiscal, antifraud, etc !!
  nu ar strica sa fie trasi de urechi cei care au executat orbeste ordinele dl. Dir Gen Butirii !! Caci de Butirii nu se atinge nimeni !! El fiind protejat de cel mai tare partid: mafia= SRI=magistratura 🙂

 4. Anonim

  Era bună o imunitate de parlamentar. Dar nu a fost să fie.

 5. Anonim

  lichidatorul judiciar ce mai asteapta de nu scoate la licitatie baile boghis ? e cazul sa spuna cineva HOU!

Leave a Comment