Laurențiu Ghiuruțan, noul președinte „Cartel Alfa” Sălaj

Organizația județeană Sălaj a Confederației “Cartel Alfa” are, începând de miercuri, 5 septembrie, o nouă conducere. În prezența președintelui Cartel Alfa, Bogdan Hossu, venit special în Zalău pentru alegerile din cadrul organizației din județul Sălaj, noua conducere a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă. Astfel, cu 30 de voturi pentru, trei abțineri și două voturi împotriva, în funcția de președinte Cartel Alfa Sălaj a fost ales Laurențiu Ghiuruțan, în prezent angajat al Primăriei Zalău. Cele două funcții de vicepreședinte au fost ocupate, în urma rezultatului votului, de Vasile Jula cu 35 de voturi, Florin Ghiurco (DSVSA) 35 voturi și Gheorghe Pricop (Silcotub) 35 de voturi. În funcția de secretar al organizației a fost ales Szeredai Dezso (APIA).

Tot în cadrul Consiliului general Cartel Alfa au fost nominalizate persoanele care reprezenta sindicatul în consiliile de administrație ale AJOFM Sălaj, unde au fost nominalizați Vasile Pop și Vasile Jula, la AJPIS a fost nominalizat Alexandru Rus (Silcotub) și membru supleant Teodor Jecan (Michelin), iar în CEx.-ul aparținând Instituției Prefectului Sălaj – Laurențiu Ghiuruțan precum și Alexandru Rus în calitate de membru supleant. În Consiliul de Administrație a Casei de Sănătate Sălaj a fost numit pentru a îndeplini funcția de lider sindical Gheorghe Morar (Civitas).

În cadrul conferinței de presă, președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a readus în atenția factorilor de răspundere, autorităților dar mai ales a patronilor din Sălaj, situația gravă în care piața muncii se află, atât la nivel național cât și la nivelul județului Sălaj. Liderul Cartel Alfa la nivel național a vorbit despre abuzurile care se comit în continuare în multe din unitățile economice, despre nerespectarea legislației în ceea ce privește drepturile angajatului, neplata orelor suplimentare, salariile mici, lipsa posibilității angajaților de a putea achiziționa coșul lunar (minimum de alimente și achitarea facturilor la câteva dintre cele mai importante utilități) precum și abuzurile pe care patronii, inclusiv din marile unități industriale sălăjene, le fac în continuare profitând de lacunele legislative sau de gravele derapaje existente în lege, lucruri care transformă angajatul într-un adevărat sclav. Hossu a spus că, în continuare, angajații sălăjeni din domeniul privat sunt tratați ca o marfă, orele suplimentare rămân neplătite, timpul de lucru și alte lucruri de importanță majoră fiind în multe cazuri sub semnul întrebării. Președintele cartel Alfa, Bogdan Hossu, a subliniat faptul că, deși Constituția României prevede fără nicio urmă de neclaritate, dreptul la grevă al angajaților și condițiile în care poate fi declanșată greva, acest lucru este astfel interpretat de unii patroni încât angajații nu pot face uz de el în cele mai multe din cazuri.

2 Thoughts to “Laurențiu Ghiuruțan, noul președinte „Cartel Alfa” Sălaj”

  1. jhon doe

    din pacate sindicatele sunt o prelungire a puterii ,cad la intelegere cu patronii pt firimituri, numai apara muncitorii ne este rusine sa mai fim sindicalisti

  2. Anonim

    etnici rromi din Pausa sunt mandrii de co-etnicul lor, LG

Leave a Comment