La Zalău, începe „Sărbătoarea strugurilor”

Asociaţia „Pro Zilah” şi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) Zalău organizează, în această săptămână, cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului „Sărbătoarea strugurilor”. Festivalul include mai multe manifestări care se vor organiza începând de marţi 24 septembrie, la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj.
Potrivit organizatorilor,mâine, începând cu ora 17, publicul iubitor de cultură, în special cetăţenii de etnie maghiară, sunt aşteptaţi la CCAJ, unde va avea loc prezentarea de carte a publicistului sătmărean Sike Lajos, prezentarea Editurii „Erdélyi Riport” din Oradea, dar şi prezentarea revistei de cultură „Hapehupa”. Activităţile incluse în Festivalul „Sărbătoarea Strugurilor” vor continua, miercuri 25 septembrie, de la ora 17, cu vernisajul expoziţiei Taberei de Creaţie de la Jebucu, dar şi cu prezentarea cărţii „Aradás Versek Es Prózában” de Kui János – fost redactor şef la „Szilágyság”. De asemenea, joi 26 septembrie, începând cu ora 17, tot la CCAJ Sălaj va avea loc Gala Tinerelor Talente, prezentarea volumului „Gyermek Versek” a autoarei Veres Piroska, volum apărut la Editura „Caiete Silvane”, dar şi decernarea premiilor „Pro Zilah”.

Alte articole

One Thought to “La Zalău, începe „Sărbătoarea strugurilor””

  1. Anonim

    Cetatenii de etnie romana vor putea intra doar cu invitatie dupa ce vor sustine testul de cunoastere a limbii maghiare.Cind se va organiza un festival al prunelor si palincii si pentru etnicii romani daca si culesul strugurilor devine pretext de separatie.

Leave a Comment