La Zalău, educație rutieră în trafic

Sub sloganul „Și TU poți salva o viață, alege Siguranța Rutieră”, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj au desfășurat vineri, 17 decembrie, o activitate preventiv-educativă în municipiul Zalău.

Participanții la trafic, conducători auto sau pietoni, au primit diferite materiale, precum: pliante cu recomandări privind respectarea normelor rutiere, pixuri, brelocuri și insigne cu mottoul „Viața este în mâinile tale”, iar celor mici li s-au dăruit ursuleți din pluș.

Polițiștii le-au prezentat cetățenilor recomandări privind respectarea normelor rutiere, în vederea creșterii gradului de conștientizare privind riscurile la care se expun atunci când încalcă normele rutiere.

Reguli de siguranță rutieră 

Cetățenii sunt sfătuiți de polițiști să respecte câteva reguli de siguranță rutieră care le salva viața. Nu consuma alcool și/sau droguri la volan; nu depăși limita legală de viteză; nu folosi telefonul mobil la volan; poartă mereu, indiferent de locul pe care îl ocupi, centura de siguranță; respectă participanții la trafic; poartă echipament de protecție corespunzător; folosește mereu scaunul pentru copil; fii atent! Căștile îți distrag atenția; traversează doar prin locuri permise și nu fi agresiv în trafic”, este mesajul transmis de reprezentanții IPJ Sălaj.

Activitatea face parte din campania națională de educație rutieră a Poliției Române în cadrul proiectului „Educație rutieră- Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”.

Polițiștii rutieri vor fi la datorie și în perioada sărbătorilor de iarnă, desfășurând activități de prevenire și combaterea a cauzelor generatoare de accidente.

Leave a Comment