La Zalău, curs de digitalizare în stomatologie pentru medicii dentiști

Grație Colegiului Medicilor Stomatologi (CMS) Sălaj, zeci de medici stomatologi din județ, dar și din județele Cluj și Satu Mare, s-au „updatat” în domeniul stomatologiei.

Este vorba despre un curs de digitalizare în stomatologie, acreditat de Colegiul Medicilor Stomatologi din România cu credite EMC necesare medicilor stomatologi pe care aceștia trebuie să le acumuleze în vederea evaluării profesionale și desigur pentru desfășurarea activității. După cum a explicat dr. Corin Penciuc, președintele CMS Sălaj, astfel de cursuri sunt necesare și binevenite pentru medicii stomatologi, aceștia având posibilitatea de a se informa atât în ceea ce privește aspectele fiscale, dar și noile tehnici. Astfel, cursul a cuprins două teme importante și, anume „Aspecte fiscale legate de activitatea desfășurată în cabinetele medicale stomatologice” și „Analog și digital în Protetica Dentară”.

În ceea ce privește prima tema a cursului, aceasta a fost prezentată de Cornel Magyar șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Sălaj care a detaliat toate aspectele fiscale: facilități și obligativități în cee ce îi privește pe medicii stomatologi care activează în cadrul cabinetelor medicale fără personalitate juridică, în cadrul societăților comerciale, în calitate de salariați sau în calitate de persoane fizice independente. Activitatea a fost una interactivă, medicii având posibilitate să adreseze întrebări șefului AJFP Sălaj cu privire la „chestiuni” fiscale care-i privesc.

De asemenea, cea de a doua temă abordată în cadrul cursului a fost susținută de conf. univ. dr. Bogdan Culic de la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, care le-a prezentat stomatologilor aplicații ale tehnologiei în Medicina Dentară și Tehnica Dentară; Criteriile de alegere a materialelor ceramice în funcție de situația clinică; Ceramica feldspatica vs. Litiu dislicat vs. Zirconiu; Tipuri de restaurații protetice pe suport implantar. Analog și Digital și Criterii de alegere a culorii dentare în protetica dentară – convențional sau digital. Cursul s-a finalizat cu discuții și concluzii și desigur cu noi informații acumulate de cadrele medicale prezente.

One Thought to “La Zalău, curs de digitalizare în stomatologie pentru medicii dentiști”

  1. […] Grație Colegiului Medicilor Stomatologi (CMS) Sălaj, zeci de medici stomatologi din județ, dar și din județele Cluj și Satu Mare, s-au „updatat” în domeniul stomatologiei… Citeste mai mult […]

Leave a Comment