La Șamșud, festival cu slănină, cârnați, șuncă, pălincă și vin de casă

Localitatea Șamșud găzduiește astăzi a II-a ediție a unui festival-concurs în care au fost înscrise zeci de sortimente de slănină, cârnat, șuncă și alte specialități locale din carne de porc.

Pivnițele de lângă sat și-au deschis porțile, iar localnicii își așteaptă oaspeții cu masa plină. Slănină „boiată”, afumată, uscată, fiartă cu mirodenii, cârnat afumat și uscat, brânzeturi, pâine de casă, vin, pălincă și coniac de casă, toate aceste ingrediente alcătuiesc un peisaj perfect pentru cei care vor ca astăzi să scape de agitația de la oraș și să petreacă ceasuri bune în dealul cu pivnițe de la Șamșud.

Un juriu va stabili cele mai bune feluri de slănină, iar vizitatorii vor putea degusta toate produsele expuse de săteni.

La locul desfășurării festivalului se ajunge ușor. Din centrul satului virați spre stânga, treceți podul și urmăriți indicatoarele montate de organizatori.

2 Thoughts to “La Șamșud, festival cu slănină, cârnați, șuncă, pălincă și vin de casă”

  1. […] Localitatea Șamșud găzduiește astăzi a II-a ediție a unui festival-concurs în care au fost înscrise zeci de sortimente de slănină, cârnat, șuncă și alte specialități locale din carne de porc. Pivnițele de lângă sat și-au deschis porțile, iar localnicii își așteaptă oaspeții cu masa plină. Slănină „boiată”, afumată, uscată, fiartă cu mirodenii, cârnat afumat și uscat, brânzeturi, pâine de casă, vin, pălincă și coniac de casă, toate aceste ingrediente alcătuiesc un peisaj perfect pentru cei care vor ca astăzi să scape de agitația de la oraș și să petreacă ceasuri… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Prea bun prea ca la țară.Foarte tentant

Leave a Comment