La Cehu Silvaniei începe Concursul Naţional de Teatru „Padif”

O nouă ediţie a Concursului Naţional de Teatru „Padif”, pentru clasele V-XII, se va desfăşura în perioada 18-19 octombrie la Casa Orăşănească de Cultură din Cehu Silvaniei. Evenimentul, aflat la a XVI-a ediţie, este organizat de Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei, Primăria şi Casa Orăşenească de Cultură din Cehu şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.
Potrivit organizatorilor, evenimentul va debuta vineri, 18 octombrie, de la ora 9, cu întâmpinarea trupelor la Casa de Cultură. Programul zilei de vineri va continua cu deschiderea festivă pentru elevii de la şcoli gimnaziale, cu spectacole ale trupelor de teatru participante, cu spectacol „Marosmenti Lakodalmas” susţinut de trupa „Gernyeszegi Ex-Kópék” din localitatea Gorneşti, judeţul Mureş, dar şi cu premierea şi evaluarea spectacolelor.
Programul Concursului Naţional de Teatru „Padif” va continua şi sâmbătă, 19 octombrie, începând cu ora 9, la Casa de Cultură Orăşeanească din Cehu Silvaniei, unde va avea loc deschiderea festivă pentru elevii de la licee, clasele IX-XII, urmată de o serie de specatcole ale trupelor de teatru participante. De asemenea, cu începere de la ora 19, în sala de sport a Liceului „Gheorghe Pop de Băseşti” din localitate, cei interesaţi vor putea urmări piesa „Chipul din oglinda apei” – spectacolul Atelierului Osono din Sfântu Gheorghe, dar şi spectacolul trupei „Féling Színház” din localitatea Békéscsaba, Ungaria. Concursul Naţional de Teatru se va încheia cu evaluarea spectacolelor şi premierea liceenilor.

Alte articole

Leave a Comment