Judecat pentru relaţii sexuale cu o minoră

Un tânăr de 20 de ani, din comuna Fildu de Jos, riscă să-şi petreacă următorii ani după gratii, acesta fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. Magistraţii Judecătoriei Zalău au dispus, la sfârşitul săptămânii trecute, trimiterea bărbatului în judecată, primul termen fiind fixat pentru data de 21 noiembrie.
Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al instanţei zălăuane, judecător Dana Puiu, inculpatul ar fi întreţinut raporturi sexuale cu o minoră, în vârstă de doar 12 ani, mama fetei fiind cea care l-a denunţat. Ambii, atât tânărul, cât şi copila, provin din familii de etnie romă.
Conform spuselor magistratului zălăuan, dacă va fi găsit vinovat, sălăjeanul riscă între doi şi şapte de închisoare, plus interzicerea unor drepturi.

Condamnat la închisoare cu suspendare
Pentru aceeaşi infracţiune, în urmă cu aproximativ două săptămâni, un tânăr de 19 ani, din Marca, a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani şi trei luni. Soluţia a fost pronunţată de către magistraţii Judecătoriei Şimleu Silvaniei la mijlocul lunii octombrie, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. Potrivit judecătorului Daniela Merfu, purtătorul de cuvânt al instanţei sălăjene, inculpatul, Teofil C., a întreţinut, în repetate rânduri, în perioada 27 decembrie 2013 – 9 ianuarie 2014, relaţii sexuale cu o minoră, în vârstă de 12 ani. Copila provine dintr-o familie de etnie romă. Conform spuselor magistratului şimleuan, organele de poliţie s-au sesizat din oficiu privind relaţia celor doi.

Leave a Comment