Judecat pentru că a încercat să-şi omoare fosta soţie

 

Bărbatul din Zalău acuzat că și-a înjunghiat, în 11 iulie, fosta soție și pe fratele acesteia a fost trimis în judecată.

Szatmari Bela, recidivist, se află în stare de arest preventiv şi va fi adus în faţa magistraţilor sălăjeni într-un dosar de tentativă de omor şi lovire sau alte violenţe. Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, faptele de care este acuzat s-au petrecut în 11 iulie, în jurul orei 22.30, într-un imobil situat pe Aleea Tineretului din Zalău.

În urma unui conflict spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, cu un cuţit de bucătărie, luat dintr-un sertar, cu forţă, i-a aplicat fostei soţii, B. M.-G., împreună cu care încă locuia, mai multe lovituri, din care una în zona abdominală, una în zona toracică şi patru lovituri în braţul şi antebraţul drept. Femeia s-a ales cu şase plăţi tăiat înţepate, ce au necesitat pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale. Procurorii consideră că viaţa fostei soţii a fost pusă în primejdie, agresorul urmărind prin acţiunile sale suprimarea vieţii părţii vătămate.

În aceleaşi împrejurări şi folosindu-se de acelaşi cuţit, inculpatul i-a provocat lui P-R., frate al femeii, o plagă tăiată la nivelul mâinii drepte, ce a necesitat pentru vindecare opt-nouă zile de îngrijiri medicale. Bărbatul intervenise pentru a salva viaţa surorii sale.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare, Tribunalului Sălaj.

“Punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicat.

Alte articole

Leave a Comment