“Izolații” sălăjeni care au părăsit domiciliul s-au ales cu amenzi uriașe

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, echipele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență. În baza prevederilor Ordonanței Militare nr. 1/2020 privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, au fost fost sancționate contravențional  zece persoane, cu amenzi în valoare de 13.600 lei, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii au desfășurat acțiuni care au vizitat verificarea a 85 de agenți economici, de pe raza județului, a căror activitate a fost suspendată în această perioadă, fără a fi identificate nereguli.
Polițiștii din Sălaj continuă să acționeze în sistem integrat, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și a societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Sălaj cu persoane care vin din afara granițelor țării sau transportă echipamente medicale.
Nerespectarea măsurilor de primă urgență prevăzute în Ordonanțele Militare atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală. Totodată, de la debutul epidemiei, la nivelul județului Sălaj au fost înregistrate trei dosare penale în care sunt cercetate trei persoane. Din totalul dosarelor penale, două au fost înregistrate pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor și un dosar penal pentru infracțiunea de fals în declarații. Instituția Prefectului Sălaj comunică tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage raspunderea contravențională sau penală, iar necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză și nu poate scuti de amendă sau pedeapsă persoana în cauză.

7 Thoughts to ““Izolații” sălăjeni care au părăsit domiciliul s-au ales cu amenzi uriașe”

 1. No name

  Intrebarea este: vor plăti acele amenzi sau sunt date ca să ne impresioneze pe noi, ăștia, profanii ?
  Ceva asemănător dau politisii locali la cerșetori, e absurd să crezi că le vor plăti vreodată

 2. Anonim

  Dar pe țiganii din Poiana Blenchii cine îi supraveghează. Caci ordonanta militara nu se refera la ei.Circula cu căruțele arhipline de țigani, jocurile de fotbal pe drumurile publice in grupuri mari etc.

  1. Anonim

   Buna ziua.
   Conform legislatiei privind salarizarea funcționarilor publici, dupa anul 2012, nu se mai acorda angajaților de la ANAF sau Primarii procente din încasările efectuate. Fiecare salariat are salariul de încadrare si sporul de vechime si/sau sporul de conducere, dupa caz. Deci nu mai este cazul sa acuzati beneficii procentuale.
   In prezent nu se efectuează masuri de executare silită, pentru starea de urgenta, dar dupa încetarea acesteia se vor face iar somații si popriri.

 3. Anonim

  „Sedentarii” de la ANAF si PRIMARII trebuie „scosi din cochilie” si pusi la recuperat.Trebuie poprit 30 % din orice venit pe care-l are contravenientul si asa se vor recupera amenzile.
  Trebuie ca cei din ANAF si din PRIMARII, sa-si ia bonusurie NUMAI ATUNCI CAND SE INCASEAZA EFECTIV si NU CAND ”DAU PRINT” la titlu executoriu.
  Alo Domnul CATU se AUDE !!!!!!!!!!!!!!!

 4. ramana cineva in tara asta.

  izolatii astia sunt in majoritate viniturile din vestul rosu [pe harta deocamdata].Astia n-au bani decat in buzunar.Nu cont nu nimic.De unde plm sa plateasca ,doara nu-s prosti.O invatat de la sursa,recte the people of Italia cum sa smechereasca.Dk astia care ne conduc,vor fi responsabili,amenda trebe sa se transforme in bulau.Si asta repede,dk mai vreti sa mai ramana cineva in tara asta.

  1. Anonim

   Despre izolatii cu venituri din vest.
   Acesti români care au lucrat in strainatate de 5…10…15 ani fara forme legale, au înjurat tara noastra destul si au venit acasa si s-au dat mari, desi sunt cu 4, 8 sau 10 clase, iar acuma fug toti in Romania sa-i trateze si sa-i ocrotească, dar ei nu stau in izolare si nu respecta autoritatile Române.
   Ar trebuii sa li se emita facturi pentru tratamentele efectuate pe banii nostrii. Si sa multumeasca lui Dumnezeu ca Romania a rezistat si i-a primit la necaz.

 5. terhes ioan

  Dar pe tiganii din bordeele din jurul zalaului cine ii controleaz?

Leave a Comment