Intr-o saptamana, peste 560 de soferi amendati

Intr-o saptamana, peste 560 de soferi amendati In doar o saptamana, in intervalul 4-10 septembrie, peste 560 de soferi au fost trasi pe dreapta de catre politistii salajeni, 229 dintre acestia pentru ca au apasat prea tare pedala de acceleratie, depasind limita legala de viteza. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Nadia Serban, din totalul soferilor amendati, respectiv 565, doar patru au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise, in timp ce 42 de conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. Sapte persoane au ramas fara permisul auto pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, sapte – pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km/h, unul pentru nerespectarea indicatiilor politistului rutier si alti 27 pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens, ne-a declarat Serban. De asemenea, au fost sanctionate contraventional 49 de persoane care, in calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 26 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si alte doua care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. In aceeasi perioada, au fost retinute si opt certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Astfel, actiunile desfasurate de catre agentii de Politie Rutiera din judetul Salaj, pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, in perioada analizata, au condus la constatarea a patru fapte de natura penala, pentru conducere autovehicul de catre o persoana cu alcoolemie in sange peste limita legala, si 642 de fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare totala de 96.000 de lei.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat si patru accidente de circulatie grave soldate cu doi morti si trei raniti grav, precum si trei accidente usoare soldate cu ranirea usoara a patru persoane. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 124 de accidente grave soldate cu 18 morti si 134 de raniti grav, in usoara scadere comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 125 de accidente grave soldate cu 21 de morti si 134 de raniti grav.

Leave a Comment