Intervenții la evenimente și peste o mie de amenzi în minivacanța de 1 mai

În cadrul acțiunilor desfășurate pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice, polițiștii au intervenit în perioada 26 aprilie – 1 mai a.c. la 130 de evenimente, au constatat peste 60 de infracțiuni și au aplicat peste 1.041 sancțiuni contravenționale în valoare de  276.290 de lei.

Pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii sălăjeni au fost permanent la datorie și în această perioadă, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranței publice.

Oamenii legii au intervenit la 130 de evenimente, dintre care 102 au fost sesizate prin apelul de urgență 112.

În urma activităților, au fost constatate 64 de infracţiuni, din care 16 la regimul circulației rutiere (conducere sub influența băuturilor alcoolice, conducere fără permis și conducere cu autoturismul neînmatriculat), 29 au fost infracțiuni contra patrimoniului ( infracțiuni de furt și distrugere), iar diferența au constituit alte fapte. De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 1.041 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 276.290 lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 98 au fost la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 887 la regimul circulației rutiere și diferența au constituit alte abateri.

Totodată, au fost reținute 36 permise de conducere, din care șapte pentru alcool, nouă pentru pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 20 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Reamintim tuturor cetățenilor că polițiștii sălăjeni acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității, fiind pregătiți să intervină atunci când situaţia o impune.

Leave a Comment