Întâlnire festivă la Administrația Bazinală Someș-Tisa

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa (ABA Someș-Tisa) organizează astăzi ședința festivă a Comitetului de Bazin Someș-Tisa. Evenimentul marchează Ziua Mondială a Apei, care este sărbătorită anual în data de 22 martie. Acesta are loc la Acumularea Vârșolț din județul Sălaj, începând cu ora 11.00.

La întâlnire participă reprezentanți ai Ministerului Apelor și Pădurilor, ai autorităţilor publice locale, precum şi factori decizionali din domeniul mediului din judeţele Cluj,  Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

În cadrul întâlnirii va fi prezentat proiectul JOINTISZA „Consolidarea cooperării în cadrul realizării planurilor de management a bazinelor hidrografice și a planurilor de prevenirea riscului la inundații pentru îmbunătățirea stării apelor în Bazinul Tisei/Strengthening Cooperation between River Basin Management Planning and Flood Risk Prevention to Enhance the Status of Waters of the Tisza River Basin”.

De asemenea, în cadrul ședinței va fi prezentat Regulamentul de exploatare bazinal de la nivelul spațiului hidrografic Someș-Tisa și vor fi dezbătute tematici referitoare la semnificaţia Zilei Mondiale a Apei. Sloganul sub care se sărbătorește această zi în anul 2019, „Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, pune accent pe abordarea crizei mondiale a apei.

În cadrul ABA Someș-Tisa, activităţile pentru implementarea prevederilor Directivei Cadru Apă și a altor directive în domeniul apelor reprezintă, potrivit reprezentanților administrației bazinale, provocări importante pentru asigurarea gestionării resurselor de apă. Instituțional, toate demersurile au ca destinatar final protejarea și securitatea populației, prin asigurarea resurselor de apă necesare traiului de zi cu zi în cadrul familiei și al comunităţii.

 

Alte articole

Leave a Comment