Inspectorii ITM Sălaj verifică angajatorii dacă au negociat transferul contribuțiilor sociale la angajați

Inspecția Muncii verifică, în aceste zile, dacă angajatorii au negociat transferul contribuțiilor sociale la angajați. Amenzile pe care le riscă angajatorii care au refuzat să facă negocieri urcă până la 10.000 de lei.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj verifică în aceste zile dacă angajatorii s-au supus noii reguli de transfer al contribuțiilor către angajați și derularea negocierilor pentru majorarea salariului brut. În caz contrar, amenzile pregătite sunt cuprinse între 5.000 de lei și 10.000 de lei.

Guvernul a decis că inițierea și derularea negocierii colective, în unitățile în care nu există încheiat un contract/acord colectiv de muncă, sunt obligatorii pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal în celelalte unități fiind obligatorie, de asemenea, negocierea colectivă a actelor adiționale la contractele și acordurile colective de muncă în vigoare.

Negocierile trebuiau inițiate și derulate de toate firmele în intervalul 20 noiembrie – 20 decembrie 2017 și finalizate cu un proces verbal de constatare a rezultatului acestora, cu înregistrarea actelor adiționale la contracte.

Leave a Comment