Inspectoratul pentru Situații de Urgență – dotat cu un container de pregătire a pompierilor

Un modern și dotat container de pregătire a pompierilor din România a fost operaționalizat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” (ISU) Sălaj, printr-o investiție în valoare de 844.000 de lei, finanțată din bugetul Consiliului Județean Sălaj. Echipamentul, dar și autospeciala de transport personal și victime multiple (ATPVM) intrată, recent, în dotarea ISU Sălaj, au fost prezentate marți, 26 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Inspectoratului.

Împărțit într-o zonă de control și o zonă de antrenament, containerul permite pregătirea personalului operativ în vederea îmbunătățirii capacității de răspuns în situații de urgență.

Unitatea dispune de un labirint de antrenament alcătuit din 44 de cuști metalice modulare, obstacole, senzori în podea pentru localizarea cursantului pe harta labirintului, camere cu termoviziune, precum și un generator de fum și efecte de lumini și sunete, care permit crearea de scenarii de antrenament dificile și realiste.

One Thought to “Inspectoratul pentru Situații de Urgență – dotat cu un container de pregătire a pompierilor”

  1. […] Un modern și dotat container de pregătire a pompierilor din România a fost operaționalizat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” (ISU) Sălaj, Citeste mai mult […]

Leave a Comment