Incendiu într-un apartament din Zalău

Pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină, în cursul serii trecute, pentru a stinge un incendiu izbucnit într-un apartament al unui bloc de pe strada Avram Iancu din municipiu. Ajunşi la faţa loculu icu trei autospeciale de stingere, inclusiv echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, au constatat că incendiul se manifesta generalizat într-o cameră a aparatmentului cu degajări mari de fum. Pentru siguranța lor, locatarii imobilului, 16 persoane au fost evacuați şi din fericire nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică. Au ars o serie de bunuri din cameră: piese de mobilier, aparatură electrocasnică, articole de îmbrăcăminte și au fost afectate mai multe apartamente de la etajele doi și trei.

 Recomandări din partea pompierilor

Pe această cale, pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii vin cu o serie de recomandări. „Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice; nu folosiţi instalaţii electrice improvizate; la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional; verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate; nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite; nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent; instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului”, sunt recomandările pompierilor.

2 Thoughts to “Incendiu într-un apartament din Zalău”

  1. […] Pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină, în cursul serii trecute, pentru a stinge un incendiu izbucnit într-un apartament Citeste mai mult […]

Leave a Comment