Incendiu de vegetaţie între Şimleu şi Nuşfalău

Pompierii Gărzii Nuşfalău şi salvatorii de la Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Nuşfalău au fost solicitaţi să intervină sâmbătă, 10 martie, la un incendiu izbucnit pe un teren viran, între localităţile Nuşfalău şi Şimleu Silvaniei. Flăcările au mistuit aproximativ 1 ha de vegetaţie uscată.
Odată cu venirea primăverii, cetăţenii din zonele rurale şi nu numai vor desfăşura o amplă campanie de igienizare al terenurilor.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum reaminteşţe persoanelor care folosesc focul pentru igienizare, că potrivit HGR. 537/2007 articolul 1, aliniatul 3, literele r şi s, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei.

Alte articole

Leave a Comment