Încă un sălăjean arestat în cazul apartamentului incendiat în Zalău

 

Magistraţii Tribunalului Sălaj au decis, săptămâna trecută, prelungirea mandatelor de arestare preventivă pentru cei doi tineri, Robert Suveroşan – subofiţer al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj şi Florin Ardelean – fost angajat al Unităţii Militare din Zalău, acuzaţi de tentativă de omor calificat şi distrugere prin incendiere.
Potrivit reprezentanţilor instanţei sălăjene, în acelaşi dosar, s-a dispus arestarea preventivă a încă unui inculpat. Este vorba de Vasile Lăcătuş, reţinut, iniţial, într-un alt dosar. „Cel de al treilea inculpat a fost arestat preventiv într-un alt dosar, însă în urma extinderii cercetărilor, s-a decis menţinerea măsurii preventive, acesta fiind cercetat şi pentru complicitate în cazul incendierii apartamentului din Zalău. În prezent, bărbatul este arestat preventiv la domiciliu”, au explicat oficialii Tribunalului Sălaj.
Reamintim că Robert Suveroşan, subofiţer ISU Sălaj şi Florin Ardelean, fost angajat MApN, au fost reţinuţi, luna trecută, de către poliţiştii sălăjeni, fiind suspectaţi de incendierea unui apartament din municipiu. Magistraţii sălăjeni au admis în cursul zilei de luni, 22 septembrie, propunerea procurorilor Parchetului Militar Cluj, respectiv cea de arestare preventivă pentru tentativă de omor calificat şi distrugere prin incendiere.
Incidentul s-a petrecut duminică dimineaţa, în jurul orei 2. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, oamenii legii au fost sesizaţi prin apel la numărul unic de urgenţă 112 despre producerea unui incendiu într-un apartament din blocul F15, situat pe strada Ioan Nechita, din Zalău. “Cu ocazia cercetării la faţa locului, s-a stabilit că persoane necunoscute au aruncat prin geam o sticlă incendiară într-un apartament de la parterul blocului. În momentul izbucnirii incendiului, în apartament se aflau două persoane”, au precizat poliţiştii sălăjeni. Oamenii legii au întocmit un cerc de suspecţi, iar investigaţiile au condus spre Robert S. de 27 de ani, din Zalău, şi Florin A. de 30 de ani, din Popeni. Deşi în momentul izbucnirii incendiului în locuinţă se aflau două persoane, din fericire, până la lichidarea flăcărilor au fost afectate doar peise de mobilier, un calculator, un televizor şi alte câteva bunuri, aflate în camera în care a fost aruncată sursa de aprindere.
Cercetările în acest caz, desfăşurate cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă, au fost coordonate de procurorii Parchetului Militar Cluj. Conform unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, nişte socoteli mai vechi, rămase neîncheiate cu proprietarul apartamentului din cartierul zălăuan l-ar fi determinat pe Florin să recurgă la un asemenea gest. În planul său de răzbunare l-a cooptat şi pe Robert, pe care l-ar fi convins să arunce sticlele incendiare în locuinţa respectivă, timp în care el dansa la propria-i nuntă, susţin sursele menţionate.

Alte articole

One Thought to “Încă un sălăjean arestat în cazul apartamentului incendiat în Zalău”

  1. TEPES

    Purtatorul de cuvant al PNL Paul Maghiu , platit din bani publici , angajat la Transurbis si Citadin , doua societati subordonate Primarului Capalnasiu , toata ziua sta pe facebook . Oare CURTEA DE CONTURI nu ar trebui sa se sesizeze cum ia bani purtatorul de cuvant PNL de la 2 SOCIETATI SUBORDONATE PRIMARULUI CAPALNASIU ?

Leave a Comment